Valitsimme aiemmin parhaat kiekkoilijat jokaisesta maasta. Nyt on aika katsoa samaa asiaa päinvastaisesta suunnasta: kuka on jokaisen maan yliarvostetuin pelaaja?

Emme kiinnittäneet huomiota pelkästään pelaajan palkkaan. Otimme huomioon myös tavan, jolla pelaajaa käsitellään mediassa ja kuinka isossa arvossa häntä yleisesti pidetään saavutuksiinsa nähden. Moni valittu pelaaja on yhä tähtistatuksella vanhojen meriittiensä ansiosta, vaikka taso on romahtanut jo aikoja sitten.

Kanada: Drew Doughty

Dew Doughty on voittanut urallaan kaksi Stanley Cupia ja yhden parhaan puolustajan Norris Trophyn. Hän ei parhaimmillaankaan ollut mikään pistetykki, vaan enemmänkin puolustuspelaamisen erityismies. Viime vuosina tämäkin osa-alue on romahtanut Doughtyn pelissä. Hän nauttii 11 miljoonan dollarin palkkaa samaan aikaan, kun tehotilasto oli 16 pykälää pakkasella ja tehopisteitä kertyi 35 kappaletta.

Tshekki: Filip Chytil

New York Rangersin Filip Chytiliä pidetään erinomaisena pelaajalupauksena, vaikka näyttöjä NHL-tasolla ei vielä ole tullut. 20-vuotias sentteri on päässyt pelaamaan paljon NHL:ssä ja tarjolla on ollut varsin kelvollista rooliakin. Kaudessa hän on saanut aikaan silti vain 23 tehopistettä, mikä ei vielä oikeuta huippulupauksen statukseen.

Suomi: Mikko Koivu

Mikko Koivu ei ole ollut enää vuosiin NHL:n ykkösketjun tasoa. Suomalaiskonkarin pelistä on puuttunut kipinää, ja sen sijaan, että hän lähtisi itse ratkaisemaan peliä, lentää kiekko ränniin ja vastuuta siirretään turhan usein. Johtajana Koivu on korvaamaton, mutta NHL-tähdeksi taitotaso ei enää ole toviin riittänyt.

Mikko Koivu on edustanut koko NHL-uransa ajan Minnesota Wildia. Kuva: Getty Images

Venäjä: Ilja Kovaltshuk

Ilja Kovaltshukin liikkeet NHL:ssä kiinnostavat yhä samaan tapaan niin kuin hän olisi 80 tehopisteen mies. 37-vuotias venäläistykki on nykyään kuitenkin korkeintaan kakkosketjun tasoa. Hänen otteitaan Montreal Canadiensissa hehkutettiin estoitta, mutta lopulta hän keräsi 22 ottelussa ainoastaan keskinkertaiset tehot 6+7=13.

Slovakia: Zdeno Chara

Zdeno Charan valinta kertoo ennen kaikkea siitä, että slovakialaispelaajia ei liiemmin yliarvosteta. 43-vuotias legenda on kuitenkin pudonnut Boston Bruinsissa pienempään rooliin, eikä nopeus enää meinaa riittää NHL-tasolle. Tähtitason pelaaja hän ei aiemmista upeasta urastaan huolimatta enää ole.

Ruotsi: Oliver Ekman-Larsson

Arizona Coyotesin kapteeni Oliver Ekman-Larssonin nimeä yritetään vuosi toisensa perään tunkea väkisin mukaan keskusteluun Norris Trophyn voittajasta. Hehkutusta on vaikea ymmärtää. Ekman-Larsson ei ole kummoinen kiekollinen puolustaja muttei omanpään spesialistikaan. Hän olisi harvassa NHL-joukkueessa edes ykköspuolustaja.

Sveitsi: Nino Niederreiter

Nino Niederreiter on maalitykin maineessa, vaikka CV on varsin vaisu. Hän on neljästi urallaan ylittänyt 20 maalin rajapyykin ja parhaimmillaan nakutti 24 osumaa kaudella 2014-15. Luotettava 15 maalin mies saa myös hämmentävän suurta 5,25 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

Yhdysvallat: Nick Foligno

Nick Foligno oli parhaimmillaan kaudella 2014-15. Hän nakutti tuolloin Columbus Blue Jacketsissa huimat 73 tehopistettä, mutta kyseessä taisi olla pelkkä suonenveto. Viime vuosina Foligno on ylittänyt hädintuskin 30 tehopisteen rajan, mutta yhden kauden hurjat otteet ovat tehneet hänestä NHL-tähden ikuisiksi ajoiksi.