Kaksi Stanley Cup -mestaruutta Pittsburgh Penguinsille urallaan torjunut maalivahti Matt Murray on yksi tulevan kesän todennäköisimpiä nimekkäitä pelaajakaupan kohteita.

Mestarivahdin flopattua tällä kaudella miehen paikan Penguinsin luottovahtina vienyt Tristan Jarry lienee seuran valinta tulevaisuuden ykkösvahdiksi. Molempien sopimukset umpeutuvat tähän kauteen, joskin rajoitetun vapaan agentin status antaa Penguinsille mahdollisuuden saada kummastakin maalivahdistaan jotain vaihdossa mahdollisen treidin kautta.

– Jarrylla ei ole oikeutta mittauttaa sopimuksensa arvoa välimieskäsittelyn avulla, joten hänen jatkosopimuksensa pitäisi olla helpommin neuvoteltavissa. Myös Casey DeSmithin sopimus jatkuu ensi kaudella, NHL-toimittaja Lyle Richardson pyörittelee Penguinsin maalivahtitilannetta.

– Penguinsilla on 68,2 miljoonaa dollaria kiinnitettynä 15 pelaajan sopimuksiin, joten he eivät voi pitää sekä Murrayta että Jarrya. Toinen heistä liikkuu, ja se tulee olemaan suurella todennäköisyydellä Murray. GM Jim Rutherford teki vaikean valinnan Murrayn ja Marc-Andre Fleuryn välillä kesällä 2017. Hänelle ei tuota tunnontuskia valita Jarrya Murrayn ohi, toimittaja näkee.

Murray, 25, tienaa nykyisestä sopimuksestaan 3,75 miljoonaa taalaa kaudessa. 24-vuotias Jarry tienaa tästä kaudesta vain 675 000 dollaria.