Jonne Virtanen lataa mielipiteensä kiekkoilijoiden haasteesta – ”Jos joku ei osaa itse harjoitella…”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Kulttihyökkääjä Jonne Virtanen nähdään tulevalla kaudella jälleen Liigassa, tällä kertaa Vaasan Sportin riveissä.

Virtanen on uudesta ympäristöstä innoissaan.

– Vaasa on intohimoinen kiekkokaupunki, jolla on intohimoinen kotiyleisö. Oon pelannut Mestiksessä pleijareita Sportia vastaan, samoin Liigassa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella muutama vuosi sitten. Vaikka Vaasassa on ollut vaikeita vuosia, yleisö elää aina mukana. Annetaan kritiikkiä, mutta ollaan silti joukkueen mukana hyvällä meiningillä, keskushyökkääjä toteaa Sportin nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

Sportissa Virtanen pääsee tutun käskijän alaisuuteen, sillä vaasalaisjoukkuetta luotsaa Risto Dufva, joka valmensi Virtasta jo takavuosina JYPissä, sekä Lukossa.

Päättyneellä sesongilla Mestiksen TUTO Hockeyssa, sekä tanskalaisseura Herning Blue Foxissa kiekkoillut Virtanen ei halua tehdä tulevasta roolistaan suurta numeroa.

– Pelikentällä oon tottunut olemaan puolustava sentteri, mutta yleensä puhutaan, että halutaan kokonaisvaltaista peliä enemmän, joten haluan tottakai auttaa myös hyökkäämisessä. On hienoa päästä pelaamaan erikoistilanteita kuten alivoimaa tai kun johtoasemassa pääsee loppuhetkillä kentälle, Virtanen toteaa ja jatkaa:

Pukukopissa on sitten oma roolinsa. Tässä on vuosien varrella ollut erilaisissa tilanteissa eri joukkueissa. Sitä on nähnyt, miten otetaan erilaisia steppejä ja miten joukkueissa suhtaudutaan siihen, kun kaikki ei mene suunnitelmien mukaan.

”Monsterimonni”- nimellä sosiaalisessa mediassa kulkeva väriläiskä muistuttaa myös, että tuleva rooli on ansaittava, eikä aiemmilla tekemisillä ole väliä.

Koronaviruspandemian vuoksi kiekkomaailma on muun ympäröivän maailman tapaan hyvin epäselvässä tilassa, eikä esimerkiksi Sportin Liiga-joukkueen ensimmäisestä kokoontumisesta ole vielä tietoa.

Mahdollisesti pitkäksikin venähtävä omatoiminen harjoittelujakso ei Virtasta kuitenkaan haittaa.

– Voi olla, että kokoontumiset jää pitkäksikin aikaa, mutta ei se pelaajia haittaa. Ollaan kuitenkin kaikki totuttu harjoittelemaan omatoimisesti. Yhteiset jäät tämä estää, mutta jos joku ei osaa itse harjoitella, se on kyllä ihan oma vika. Pururadat ja rappuset on auki ja jokainen osaa punnertaa. Oman kunnon ylläpitämiseen tämä tilanne ei vaikuta, Virtanen painottaa.

Sentteri haluaa myös kannustaa viime kaudella runkosarjan jumboksi jääneen vaasalaisryhmän faneja.

– Tilanne on tällä hetkellä mikä on, mutta kaikilla on hirveä motivaatio parantaa viime vuodesta. Pelaajat on valmiina, toivottavasti myös kannattajat. Tulossa on rytinää ja sirkushuveja kansalle.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS