Ässät leikkaa koko henkilöstönsä palkkoja – Valmentaja korostaa olennaista seikkaa: ”Ollut meille iso arvo alusta lähtien”

© Kuva: Juha Tamminen

Koronaviruspandemia on pakottanut käytännössä kaikki Liiga-joukkueet radikaaleihin ratkaisuihin taloutensa turvaamiseksi.

Nyt toimenpiteistään on tiedottanut Porin Ässät.

Liigaseuran taustayhtiö HC Ässät Pori Oy kertoo päässeensä sopimukseen koko organisaatiota koskevista palkkojen leikkauksista. Ässien nettisivulla julkaistun tiedotteen mukaan operaation taloudellinen vaikutus on huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana noin 100 000 euroa.

– Olen äärimmäisen tyytyväinen siitä, kuinka hyvässä hengessä keskustelut etenivät ja kuinka nopeasti pääsimme yhteiseen sopimukseen, Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen toteaa ja jatkaa:

– Olemme jakaneet tulevan kauden ajallisiin väliportaisiin ja palkkojen leikkaaminen koskee tätä ensimmäistä jaksoa kesäkuun loppuun asti. Nyt etenemme askel kerrallaan ja harkitsemme uusia toimenpiteitä sitä mukaa, kun saamme lisätietoa.

Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selinin mukaan viime kaudesta lähtien rakennettu välittämisen kulttuuri näkyi nytkin.

– Välittäminen on ollut meille iso arvo alusta lähtien ja olemme erittäin ylpeitä, että uusissa ja täysin erilaisissa olosuhteissa välittämisestä on tullut jatkumo, Selin toteaa.

Pelaajia neuvotteluissa edusti päättyneellä kaudella joukkueen kapteenina toiminut Niklas Appelgren. Hyökkääjän mukaan kaikki pelaajat ymmärsivät tilanteen ja neuvottelut sujuivat kaikkien osapuolien kanssa ammattimaisesti ja hyvässä hengessä.

– Jokainen ymmärtää tilanteen ja kaikki halusivat osallistua talkoisiin. Neuvottelut sujuivat erittäin hyvässä hengessä ja ammattimaisesti. Mistään suunnasta ei tullut vastustusta ja asioista keskusteltaessa kaikki ovat olleet hyvillä fiiliksillä, Appelgren toteaa.

Yhtiö viestii taloudellisesta tilanteestaan seuraavan kerran toukokuussa ja seurapomo on haastavasta tilanteesta huolimatta luottavaisin mielin.

– Organisaatiomme osoitti yhteisöllisyyttä, vastuullisuutta sekä kykyä ymmärtää isoa kuvaa. Tuntuu, että meillä on kasassa aito Joukkue, jossa jokainen haluaa auttaa ja tukea toisia, Lehtinen ylistää.