Penguins vaeltaa NHL:ssä karmeassa kierteessä, Sidney Crosby romahti todella kyseenalaiseen historiaan

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguins räpeltää NHL:ssä erikoisessa syväkyykyssä. Joukkue on hävinnyt kaikki kuusi edellistä peliään ja edellisen kerran se on juhlinut voittoa 19. helmikuuta. Pensin maaliero kuudessa viime ottelussa on 8-24.

Penguins on enää viisi pinnaa ensimmäistä karsiutujan paikkaa edellä. Joukkueen tulisi kääntää kelkan suunta ja hyvinkin vikkelään.

Vaikeaa on samalla luonnollisesti myös henkilökohtaisella tasolla. Pittsburgh-kippari, urallaan kaiken voittanut Sidney Crosby on nyt uudessa tilanteessa: Hän ei ole kokenut kuutta peräkkäistä tappiota sitten debyyttikauden ja sen tammikuun 2006.

Tappioputki jatkui siis sunnuntaiyönä San Josen tuhottua Pensin 5-0.

– Tämä oli erilaista. Emme olleet kovin hyviä tänään… Minun velvollisuuteni on yrittää saada pelaamaan tämä joukkue kykyjensä mukaan, Pensin päävalmentaja Mike Sullivan heitti seuran Twitter-tilillä.

Tällä kaudella Crosby on tehnyt 35 ottelussa tehot 13+28=41 (-7). Tällä hetkellä kasassa oleva pistesaldo on pelaajan uran toistaiseksi toiseksi pienin kausikohtaisin.

– Tiedämme, että olemme loistava joukkue, kun pelaamme oikealla tavalla, Sullivan jatkoi.

LUE MYÖS:
Mitä ihmettä suomalaispelaajille tapahtui NHL:ssä? Yöstä täydellinen katastrofi, sinivalkoiset loistivat lähinnä loukkaantuneiden listoille


PÄIVÄN VIHJE: LUKKO – KOOKOO

Loistava kotitilasto! Onko Lukon eliittitason alivoima liikaa vieraille Äijänsuolla?