Entinen NHL-tappelija ja suorasta puhetyylistään tunnettu John Scott on kertonut mielipiteensä Aleksandr Ovetshkinin ennätysjahdista.

Washington Capitals -kapteeni on saavutti aiemmin tällä viikolla 700 maalin rajapyykin, joka vauhditti entisestään puheita siitä, voisiko Ovetshkin rikkoa Wayne Gretzkyn maagisen 894 NHL-maalin ennätyksen.

Scott ei tähän usko.

– Miksi kaikki ajattelevat, että Ovetshkin lyö Gretzkyn ennätyksen? Minusta hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia. Waynella on 894 maalia, Ovetshkin on tehnyt 700, eikö? Ymmärrättekö kuinka monta vuotta hän vielä tarvitsee tehdäkseen loput 194 maalia? Scott laukoi Dropping the Gloves -podcastissaan.

Hänen mukaansa 34-vuotias Ovetshkin ei pysty pitämään enää tarpeeksi kauan riittävän kovaa maalitahtia yllä. Scott huomauttaa, että vaikka Ovetshkin tekisi kahdella seuraavalla kaudellaan noin 50 maalia per kausi, niin häneltä puuttuisi yhä noin 90 osumaa, joka on liikaa. Venäläistähdellä on jo sen verran ikää, että ennätysjahti on vuosi vuodelta hankalampaa.

– Lyön 100 000 dollaria vetoa siitä, ettei Ovetshkin riko Gretzkyn ennätystä. Toivon, että Ovetshkin onnistuu, mutta tarkistelen asiaa vain realistisesti, Scott kertoi.