Neljättä kauttaan NHL:ssä pelaava Toronto Maple Leafs-taituri Auston Matthews on osoittautunut varsinkin hyökkäyspäässä juuri sellaiseksi kultakimpaleeksi, mitä torontolaisseura odottikin varatessaan yhdysvaltalaiskeskushyökkääjän kesällä 2016 koko NHL-draftin ykkösenä ennen Winnipeg Jetsiin päätynyttä Patrik Lainetta.

Matthews kamppailee kuluvalla kaudella tiukasti NHL:n runkosarjan maalipörssin voitosta ladattuaan toistaiseksi pelaamissaan 69 ottelussa komeat 46 osumaa.

Jenkkisentterin edellä ovat ainoastaan maalin enemmän painaneet Aleksandr Ovetshkin ja David Pastrnak.

Maple Leafsin puheenjohtaja Brendan Shanahan maalailee Matthewsin pystyvän tulevaisuudessa loistamaan muillakin avuilla kuin pelkillä hyökkäystaidoilla.

Shanahan totesi TSN:lle Matthewsin olevan yksi niistä harvoista pelaajista, joka pystyy olemaan sekä liigan kovin maalintekijä että myös paras puolustava pelaaja.

Maple Leafs kärsi varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa 1-2-vierastappion Anaheim Ducksia vastaan ja kalifornialaisryhmän pitkäaikainen kapteeni Ryan Getzlaf kommentoi ottelun jälkeen Toronto-pomon lausuntoja.

Teemu Selänteen seurakaverina 2007 Stanley Cup-mestaruutta juhlinut Getzlaf myöntää Matthewsin kiistattomat taidot hyökkäyspäässä, mutta suhtautuu muuten Shanahanin ylistyspuheisiin pienellä varauksella.

– En näe häntä tarpeeksi kommentoidakseni onko hän liigan parhaita puolustavia hyökkääjiä ja uskonkin Brendanin pyrkivän myös lähettämään hänelle viestin, että on pelattava kaukalon molemmissa päissä, konkarisentteri toteaa ja jatkaa:

– Todennäköisesti ei ole mahdollista olla sarjan paras kahden suunnan hyökkääjää ja tehdä samaan aikaan 50 maalia kaudessa, mutta hänellä on toki kyvyt siihen kunhan hänen pelinsä vielä kypsyy.