Näin kovastiko reput heiluisivat? NHL-pakki heitti hurjan arvion Aleksandr Ovetshkinin loppukaudesta

© Kuva: Getty Images

Yksi NHL:n tauosta kärsivä pelaaja on Washington Capitalsin maalipyssy Alex Ovetshkin. Keskeytyneellä kaudella 48 maalillaan pörssin kärjessä yhdessä Boston Bruinsin David Pastrnakin kanssa oleva venäläinen on voittanut maalikuninkuuden kahdeksasti.

Toiseksi useimmin Maurice Rocket Richard Trophy on päätynyt Bobby Hullin palkintokaappiin – seitsemän kertaa.

– Tilanne on jollain tavalla aika pelottava. Sitä saattaa hetken miettiä saavutuksia, mutta kokonaiskuvassa ne ovat kuitenkin vain sivutuotteita. Tällä hetkellä en ajattele 50 maalin kausia tai sitä, saavutanko jonain päivänä maalimäärissä (Wayne) Gretzkyn, venäläinen filosofoi NHL:n suomenkielisellä verkkosivulla.

New Jersey Devilsin P. K. Subban pisti venäläiselle painetta hymyssä suin. Capsilla on runkosarjaa pelaamatta 13 ottelua.

– Olen varma, että Ovi heiluttaisi maaliverkkoja, mikäli liiga päättäisi, että runkosarjan loput ottelut pelattaisiin normaalisti. Sanoisin, että hän tekisi vielä 20 täysosumaa.

Stanley Cup -voittaja Ovetshkin kertoo pysyneensä pitkälti kotona. Hän on tehnyt perheen kanssa kaikenlaista, ja tärkeintä on toisista huolehtiminen.

– Yritän nyt vain olla lähellä perhettäni ja tehdä kaiken voitavani varmistaakseni heidän turvallisuutensa.

– Perheeseen on tulossa uusi jäsen seuraavien kuukausien aikana. Ensimmäinen viikko meni oikeastaan rentoutuessa. Tällä hetkellä vaarana on, että hieman jopa tylsistyn.