KHL on toiminut erilailla kuin yksikään muu suuri sarja Euroopassa. Joukkue yritti ensiksi lyödä pudotuspeleihin viikon huilin, mutta nyt se on pakon edessä koronavirustauolla ensi kuuhun asti.

Kun KHL yritti mennä eteenpäin viruksesta huolimatta, lähti Jokerit lätkimään sarjasta. Ensiksi KHL ei ilmeisesti ostanut väitettä, että Jokerit on vetäytynyt, KHL:n verkkosivut kertovat. Muutaman tunnin päästä joukkue kuitenkin tiedotti asiasta omilla nettisivuillaan.

– Tiedotteen aikaan seura ei ollut kieltäytynyt jatkamasta pudotuspelejä. Jatkoimme keskusteluita ja toivoimme, että Jokerit pystyisi jatkamaan pelejä, KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov valaisee.

– Myöhemmin Jokerien vakuutusyhtiö ilmoitti, että jos Jokerit matkustaisi Pietariin 16. maaliskuuta vasten Suomen hallituksen ja terveysministeriön neuvoja, olisivat vakuutukset rauenneet.

Tämän jälkeen Jokereilla ei enää ollut vaihtoehtoja. Se lähetti KHL:lle vielä vahvistuksen tilanteesta.

– En näe epäloogisuutta tässä.

Niska limassa töitä ja kritiikkiä

Koronavirus on ikävä kyllä ainutlaatuinen tapaus maailmalla. Edes KHL:n säännöissä ei ole tällaisesta mitään valtakunnan pykäliä.

– Tämä on force majeure. Työskentelimme ympäri vuorokauden löytääksemme erilaisia ​​mahdollisuuksia toimia. Meidän piti olla varmoja siitä, että kaikki seurat olisivat yhtä mieltä skenaariosta, johon päätyisimme, Morozov sanailee.

KHL herätti toimittajien ja kannattajien keskuudessa laajaa kritiikkiä, kun se painoi menemään eteenpäin viruksesta huolimatta. Oliko kritiikki oikeudenmukaista?

– KHL ei ole erillään muusta maailmasta, mutta meillä on käsillämme jopa ainutlaatuinen haaste. Nämä kysymykset on ratkaistava yhdessä, useiden eri organisaatioiden kanssa, koska ne koskettavat monia monella tapaa. Tarvitsemme yhden päätöksen, jonka kaikki voivat allekirjoittaa.

Mestari ratkeaa vielä?

Jokerien lisäksi kazakstanilainen Barys Nur-Sultan pakkasi kimpsut ja kampsut ja lopetti kauden. Nyt mukana on kuusi joukkuetta. Morozov heitti ilmoille yhden skenaarion, jolla mestari voisi löytyä.

– Suunnittelimme jo uutta aikataulua. Kuusi jäljellä olevaa joukkuetta voisivat pelata (kolmen joukkueen) lohkot, joita seuraavat välierät ja finaalit. Meillä on edelleen tämä ajatus pinnalla, mutta nyt meillä on paljon vähemmän aikaa.

– Tällä hetkellä en näe syytä mitätöidä mestaruustaistoa. Muut kuusi joukkuetta pelasivat runkosarjan läpi ja hoitivat pudotuspelien 1. kierroksen. He eivät ole vastuussa tästä tilanteesta. Miksi meidän pitäisi estää heitä jatkamasta taistelua Gagarin Cupista? Jos pelit jatkuvat, tulokset olisivat laillisia.

Nyt tekisi mieli vain kysyä, että miltähän Jokerien yhteisössä mahtaa tuntua, jos mestaruus ratkotaan vielä.