Liigan paras pelaaja ja ykköstykki yllättyi kunniastaan – kauden loppu jätti turhauttavan maun: ”Kukaan ei odottanut tätä – fiilis on outo”

© Kuva: Juha Tamminen

Upean kauden pelanneessa Lukossa liekehtinyt kanadalaishyökkääjä Justin Danforth (27+33=60, +26) äänestettiin Liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi. Lukko-tähti nähtiin kauden aikana myös Spengler Cupissa Kanadan paidassa.

Hyökkääjät veivät paikat kolmen kärjestä, sillä kakkoseksi sijoittui Ilveksen maajoukkuemies Eemeli Suomi (26+31=57, +23) ja kolmanneksi niin ikään Leijonissa pelannut HIFK:n Teemu Turunen (20+31=51, +11).

Jääkiekon pelaajayhdistyksen Kultainen Kypärä -palkinnosta äänestivät pelaajat keskenään. Kanadalainen Danforth kuuli kunniastaan kotimatkalla.

– Tämäpä mahtavaa! Enpä tiennyt sitä. Tämä on mahtava kunnia. Liigassa on paljon loistavia pelaajia. On hienoa saada tällainen tunnustus. Olen kiitollinen siitä, että minua arvostetaan näin, pelaaja iloitsee Liigan kotisivujen haastattelussa.

Pelaaja iski kahden kauden aikana Liigan 115 runkosarjan pelissä pisteet 45+67=112 (+33), seitsemän pudotuspeliottelun saldoksi jäi 2+2=4 (-1).

– Tulin ensimmäistä kertaa Eurooppaan kaksi vuotta sitten, enkä tiennyt, mitä odottaa. Lukko teki organisaationa hyvää työtä siinä, miten oloni tehtiin heti mukavaksi. Seuran työntekijät ovat loistavaa väkeä, ja heistä tuli hyviä ystäviäni. Se auttoi muutoksessa. Koko aikani Raumalla on ollut hienoa ja pelaaminen täällä on ollut erityinen asia. Kaikki odotukseni ylittyivät.

LUE MYÖS: Tällaista uran loppua mahdotonta ennakoida – mestaruussauma meni, liigalegenda ei katkeroidu: “Olin pienessä shokkitilassa – samalla pitää ymmärtää tilanteen vakavuus”

– Tämä aika on tehnyt suuria asioita uralleni. Minulla ei ollut kaksi vuotta sitten kovinkaan montaa vaihtoehtoa, että missä päin Eurooppaa pelaisin. Lukko halusi antaa minulle tilaisuuden pelaajana ja ihmisenä. Olen siitä heille ikuisesti kiitollinen.

Lukon kohdalla kauden keskeytyminen on erityisen iso sääli. Joukkue marssi talvella toistakymmentä ottelua käsittäneessä pisteputkessa ja lisäksi se olisi saanut puolivälieriin kotiedun.

– Kautta ei haluttu päättää näin. Kukaan ei odottanut tätä. Tämä on turhauttavaa, mutta terveys tulee aina ensin. Fiilis on outo. Kaikki pelaajat ajattelevat samoin, että kauden pitäisi olla vielä menossa. Tähän aikaan vuodesta kuuluu pelata kiekkoa. Turhauttaa, mutta minkäs teet.

Lukko sijoittui runkosarjassa toiseksi. Danforth oli joukkueen ehdottomia johtohahmoja läpi kauden.

– Kausi oli hyvä. Kauden mittaan oli ylä- ja alamäkiä, mutta asiat alkoivat osua kohdalleen kauden loppua kohti mentäessä. Hyvään kauteen tarvitaan aina hyvät ketju- ja joukkuekaverit.

– Hitsauduimme hyvin yhteen viimeisten kolmen kuukauden aikana. Pidimme hyviä palavereja ja yritimme ottaa selvää siitä, mikä on identiteettimme joukkueena. Yritimme saada selville, mikä olisi päätavoitteemme. Se oli voittaa pelejä ja mestaruus. Kaikki pelasivat hyvää joukkuepeliä. Kliseistä pidettiin kiinni.