Liiga-podcast: Maalitykki taisi yllättyä hirvittävästä vireestä itsekin – ”Muisti sen, ettei koko kausi tule olemaan tykitystä”

JYPin Julius Nättinen oli yksi päättyneen liigakauden kuumimmista nimistä. Petrus Palmun ja Miska Siikosen kanssa hyökännyt suomalaistykki voitti maalipörssin peräti 33 kihauksella. Lukon Justin Danforth jäi kakkoseksi kuusi maalia perässä (27).

– Tuntuu erittäin hyvältä näin jälkeenpäin, ei sitä kauden ollessa kesken ajatellut. Se nousee isompaan arvoon, kun aikaa on kulunut, JYP-hyökkääjä myhäilee Suplan Liiga-podcastissa.

Ainoana 30 maalin rajan rikkoneen Nättisen pisin maaliton putki käsitti kahdeksan peliä. Tuon pelaaja kohtasi kerran, mutta muuten kuivakaudet kestivät vain muutamia otteluita. Nättinen taisi yllättää itsekin itsensä.

– Oli jossain vaiheessa niin, ettei itsekään uskonut, että meni sisään. Samalla muisti sen, ettei koko kausi tule olemaan tykitystä.

Mistä Nättinen ponkaisi maalitykiksi?

– En tiiä, mistä se lähti. Alussa sai hyvin maaleja ja tuli fiilis, että niitä voi tehdä koko kauden. Oli oikeanlainen fiilis pelata, oli sellaiset ketjukaverit, jotka pystyi syöttelee. Ei tarvinnut kun etsiä maalipaikka ja se tuli lapaa.

Nättinen oli kauden aikana vahva luistimilla ja tyly maalipaikoissa. Erityisesti niissä hän otti vastuuta.

– Sitä kautta huomasi, että rupesi maaleja tulemaan ja se ruokki eteenpäin, kylkeen 22 syöttöpinnaa saalistanut pelaaja hymähtää.

Nättinen kertoo, että hän tiesi pystyvänsä ratkaisijan rooliin. Kauden 33 häkistä kahdeksan oli voittomaaleja.

– Olin hyvässä valmennuksessa ja ympäristössä, laitahyökkääjä kiittelee.

Vaikka Liigan kausi loppui koronaviruksen takia kesken, oli se JYP-lasien läpi katsottuna rohkaiseva.

– Mietittiin, että kaikkien pitää ottaa itteää niskasta kiinni ja antaa joukkueelle. Pelattiin vähän simppelimmin, se helpotti kaikkia.

Koko jakson voit kuunnella täältä.

LUE MYÖS:
Käsillä ollut sensaatio taivaan tuuliin: KooKoossa olisi oikeus katkeroitua, hurjan ennätyksen latonut hyökkääjä muistelee draamaa rauhallisesti: ”Aikamoinen shokki”