Liiga-kauden arvosanat: tässä ovat TOP 5 -puolustajat

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan kausi päättyi murheellisesti ja ennenaikaisesti jo runkosarjaan koronaviruksen pilattua kaiken ihmisten terveydestä lähtien. Vaikka kauden varsinainen huipennus jäi saamatta, on nyt aika jakaa pyyhkeitä runkosarjassa onnistuneille pelaajille.

Tässä artikkelissa listaamme liigakauden viisi odotukset ylittänyttä puolustajaa.

5. Robin Press, Lukko

Ruotsalainen pelasi Lukossa kaikki ottelut, vaikka kuormitus oli iso – peliaikakeskiarvo 22.43 oli Liigan pakeista toiseksi suurin heti SaiPan jättäneen Robin Salon jälkeen. Pressin perustilastot näyttivät tynkäkauden jälkeen lukemia 8+21=29 (+20). Ei moittimista.

4. Elmeri Eronen, HPK

Useamman TPS-kauden jälkeen maisemia vaihtanut Eronen löysi Kerhossa heti pelillisen kotinsa iskettyään sekä maali-, syöttö että piste-ennätyksen uuteen uskoon. Ne ovat nyt mallia 9+23=32. Eronen ei välttämättä loistanut puolustavassa puolustamisessa, mutta tämä selittyi toisaalta osaksi hyökkäysvoittoisella pelitavalla. Sitä oli ilo seurata.

3. Mikko Kalteva, JYP

Kalteva ei varsinaisesti mässäillyt tehoilla (5+13=18), mutta hän tuntui olevan aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Pelaaja sai kauden aikana yllättävän paljon rapaa niskaan, vaikka siihen ei ollut tarvetta. Kalteva keräsi ”talven” 56 ottelussa peräti 61 plusmerkintää. Se on sekopäisen kova määrä. Kun miinuksia kertyi 30, oli tehotilasto kaikkiaan +31.

2. Valtteri Kemiläinen, Tappara

Kauden 42 ottelussa ennätystehonsa 4+31=35 (+7) paiskoneesta pakista kasvoi Liigan parhaimpia kokonaisvaltaisimpia ja nokkelimpia kiekollisia puolustajia. Kemiläinen on nyt myös potentiaalinen maajoukkue-ehdokas tapahtumasta toiseen. Tuskin monikaan olisi arvannut, minkälainen pelimies puolustajasta kasvaa Tappara-vuosien aikana. Kaudella 2016-17 alkanut aika kirvesrinnoissa päättynee nyt.

1. Matt Caito, KooKoo

KooKoon kultahankinta Caito oli ylivertainen kiekonkäsittelijä ja maalipaikkojen rakentaja, ja jatkuva pelote ylivoimassa. Tehot 8+35=43 ja +19 kertovat sen, että epäkohtia on vaikeaa löytää. Jenkki luuti nuo tilastot vajaan 23 minuutin peliaikakeskiarvolla. Caito kohtasi siis väistämättä vastustajien parhaita.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!