Liigan kausi päättyi murheellisesti ennen aikaisesti jo runkosarjaan. Vaikka kauden varsinainen hupennus jäi saamatta, on aika jakaa pyyhkeitä runkosarjassa alisuoriutuneille pelaajille.

Tässä artikkelissa listaamme Liiga-kauden viisi odotukset alittanutta puolustajaa.

5. Ville Heinola, Lukko

Ville Heinola tuli Liigaan kovan ylistyksen saattelemana, kun hän oli pelannut huikean syksyn NHL:ssä. Suomessa puolustajanuorukainen ei kuitenkaan koskaan päässyt samanlaiseen vireeseen kuin taalajäillä. Heinola pelasi 29 ottelussa ja keräsi niissä vain seitsemän syöttöpistettä.

4. Oskari Laaksonen, Ilves

Oskari Laaksosella oli allaan upea Liiga-kausi. Hän nakutti vain 19-vuotiaana 24 tehopistettä ja juhli nuorten maailmanmestaruutta. Laaksonen ei kuitenkaan onnistunut ottamaan seuraavaa askelta urallaan, vaan otti pikemminkin takapakkia. 46 ottelun tehosaldona oli 2+10=12.

Oskari Laaksosen lämäri ei ollut tällä kaudella vireessä. Kuva: Juha Tamminen

3. Tony Sund, TPS

Tony Sund oli yksi TPS:n kevän kovimmista värväyksistä. Hetken näytti jo siltä, ettei puolustaja koskaan edes saavu Turkuun, kun hän teki kesällä sopimuksen San Jose Sharksin kanssa. Lopulta Sund pelasi kuitenkin kauden Liigassa ja iski 50 otteluun tehot 4+11=15. Tehotilasto jäi 18 pykälää miinukselle.

2. Petteri Nikkilä, HPK

Petteri Nikkilä nakutti HPK:n mestaruuskaudella 42 tehopistettä. Oli ihme, että hämeenlinnalaiset saivat pitää kiinni tehopuolustajastaan vielä tällä kaudella, eikä mikään KHL-seura vienyt häntä vihreämmille laitumille. Nikkilän kausi oli kuitenkin selkeä pettymys ja hän jäi kauas pistekärjestä tehoilla 2+20=22.

1. Julius Honka, JYP

Dallas Starsin valmentajien koirankopissa viime vuodet viihtynyt Julius Honka lähti hakemaan Liigasta uutta vauhtia uralleen. Viime vuosina rapissut itseluottamus näytti kuitenkin olevan kadoksissa, eikä tulosta tullut. NHL-statuksella Jyväskylään tullut Honka merkkautti 46 ottelussa ainoastaan tehot 4+11=15.