Koronaviruksen rumat seuraukset: Kärpille kaudesta jättitappiot

© Kuva: Juha Tamminen

Koronaviruksella on ollut vakava negatiivinen vaikutus suomalaisten urheiluseurojen talouteen. Pudotuspeleillä on tärkeä rooli budjetissa, ja kun ne jätettiin pelaamatta, monella seuralla jäi satoja tuhansia euroja saamatta.

Liigan toisiksi suurimmalla pelaajabudjetilla operoivan Kärppien luvut ovat harvinaisen ruma esimerkki koronaviruksen vaikutuksista. Toimitusjohtaja Tommi Virkkunen arvioi, että liikevaihto laski viime kauteen verrattuna lähes 2 miljoonaa euroa.

Tappiot koko kauden osalta ovat jotain 300 000 ja 500 000 euron väliltä. Viime kaudesta oululaisseura nettosi 1,65 miljoonan euron voitot.

Luvuista kertoi urheilutoimittaja Janne Onnela Twitter-tilillään. Voit katsoa alkuperäisen twiitin alta.