JYPin maalitykki Julius Nättinen katkaisi Liigassa turhan pitkäksi venyneen ulkomaalaispelaajien dominoinnin. Hyökkääjä voitti maalipörssin ylivoimaisesti 33 kihauksella, joka oli kuusi maalia kakkosta enemmän.

Sille sijalle ylsi Lukon Justin Danforth (27), kolmanneksi eniten maaleja kiskoivat TPS:n Lauri Pajuniemi ja Ilveksen Eemeli Suomi. Kummatkin osuivat 26 kertaa.

Leijoniakin edustanut Nättinen on ensimmäinen Aarne Honkavaara -palkinnon voittaja kolmeen vuoteen. Viime keväänä ykköseksi ylsi KooKoossa liekehtinyt ruotsalainen Malte Strömwall (30), kaksi vuotta sitten Kärppien ranskalaistykki Charles Bertrand ylsi ykköseksi 32 kihauksella.

Edellinen suomalaisvoittaja ennen Nättistä oli kevään 2017 Veli-Matti Savinainen 30 maalilla.

Edellisen kerran vähintään Nättisen lukemiin ylsi kauden 2011-12 runkosarjassa Ässiä tuolloin edustanut Tomas Zaborsky (35).