Jack Hughesilta ankara ripitys – tekemässä noloa historiaa: jopa yksi NHL:n kaikkien aikojen flopeista oli parempi?

© Kuva: Getty Images

New Jersey Devilsin ykkösvaraus Jack Hughes on ajautunut NHL:ssä jääkylmään vireeseen.

18-vuotias hyökkääjälupaus ei ole osunut maaliverkkoihin nyt peräti 13 otteluun. Edellisestä osumasta on vierähtänyt jo päivää vaille kuukausi.

– Tämä on ollut turhauttava kausi, mutta olen oppinut todella paljon, ja tulen oppimaan vielä paljon lisää. Olen paljon valmiimpi tulevaan kauteen. En ole merkittävä pelaaja tässä sarjassa vielä – en lähellekään. Mutta olen 18-vuotias, joten minulla on vielä varaa kehittyä, Hughes ripitti itseään NHL.comille.

– Yksi isoimmista asioista, jonka olen oppinut, on hienostelun sijaan kiekkojen heittäminen maalille. Kun kiekon lähettää maalille, niin hyviä asioita yleensä tapahtuu. Olen yrittänyt nyt laukoa useammin, joten olemme saaneet parempia paikkoja, yhdysvaltalainen pyöritteli.

Hughesin kausi on jäämässä NHL:n historiaan melkoisen negatiivisella tavalla. Hänestä on nimittäin tätä vauhtia tulossa ensimmäinen ykkösvaraus (kenttäpelaajat) 2000-luvulla, joka on jäämässä alle 30 tehopisteen rajan tulokaskaudellaan.

Edellinen alle 30 pisteen rajapyykin alle jäänyt ykkösvaraus on edesmenneen Atlanta Thrashersin hyökkääjä Patrik Stefan, joka summasi kaudella 1999-2000 vain 25 tehopistettä. Stefan teki 455 ottelun NHL-uransa parhaalla kaudella vain 40 pistettä.

Hughes on pelannut tällä kaudella 58 ottelua tehopistein 7+14=21, joten edes Stefanin tulokaskauden pistesaldoon pääseminen ei ole mikään itsestäänselvyys.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.