Colorado Avalanchen ykkösketju oli viime kaudella yksi NHL:n tehokkaimmista. Tällä kaudella loukkaantumiset ovat kiusanneet seuran ykkösnyrkkiä, eikä Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin ketjun kolmas linkki Gabriel Landeskog ole muutenkaan ollut parhaimmillaan.

Samaan aikaan Montreal Canadiensin huhutaan tekevän joukkueeseensa isoja muutoksia kesän aikana. TVA Sportsin kiekkotoimittaja Jean-Charles Lavoie spekuloi, että yksi lähtijöistä saattaa olla Jonathan Drouin.

Hyökkääjälupauksen NHL-ura on ollut tähän mennessä varsin töyssyinen. Drouin varattiin vuoden 2013 varaustilaisuuden kolmantena pelaajana. Parhaalla kaudellaan hän on iskenyt NHL:ssä 53 tehopistettä, mutta tällä kaudella hän on kerännyt 27 ottelussa vain tehot 7+8=15.

Colorado Avalanchen on spekuloitu olevan kiinnostunut Drouinista. Nathan MacKinnon muodosti junioreissa satumaisen tutkaparin hyökkääjän kanssa, ja kemiat voisivat toimia myös NHL:ssä. Kun toiselle laidalla viilettäisi MacKinnonin nykyinen tutkapari Mikko Rantanen, voisi kemiat olla triolla kohdillaan.

Drouinin nykyinen sopimus kestää kevääseen 2023 saakka. Hän tienaa kaudesta 5,5 miljoonaa dollaria.