Suomalaisen loukkaantuminen ei paljoa haittaa, Jarmo Kekäläisen kultakimpale hämmentää NHL:ssä – teki jo seurahistoriaa

© Kuva: Getty Images

Jos on ollut Boston Bruinsin Tuukka Rask iskussa NHL:n peräkkäisissä kotiotteluissa, niin tikissä on kyllä ollut myös Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläisen suojatti Elvis Merzlikins. Hän nollasi keskiviikkoyönä Florida Panthersin 1-0-jatkoaikavoitossa 32 torjunnallaan.

Latvialainen on torjunut viimeisen vajaan kuukauden aikana seitsemässä ottelussa, ja jokaisesta on irronnut voitto. Putki on kautta seurahistorian pisin tulokasvahdeista puhuttaessa. Valtava putki pitää kaiken lisäksi sisällään häikäisevät neljä nollapeliä!

Merzlikins on päästänyt seitsemässä edellisessä pelissä maksimissaan kolme maalia selkänsä taakse ottelua kohden. Näissä koitoksissa Merzlikinsin torjuntaprosentti on putken ottelukohtaisesti heikoin 90,0.

Kun pelaajasta tuli Joonas Korpisalon loukkaantumisen myötä ykkösvahti, on hän torjunut kaikkiaan 13 pelissä 11 voittoa. Blue Jacketsin NHL-organisaation kolmas vahti on Merzlikinsin maanmies Matiss Kivlenieks.

– Yritän vain voittaa pelejä ja haalia pinnoja jengille, organisaatiollemme. Haluamme päästä pudotuspeleihin. Se on päämäärämme ja haluamme mennä karkuun joukkueilta, jotka piinaavat takanamme, latvialainen kultakimpale sanoi Columbuksen kotisivuilla.

Merzlikinsin koko kauden torjuntaprosentti 92,9 on NHL:n jokaikinen vahti huomioiden sarjan jaetusti neljänneksi paras.