Keväällä 2019 kiekkouransa lopettanut Tommi Santala ehti pelata urallaan myös 63 NHL-ottelua Atlanta Thrashersin ja Vancouver Canucksin riveissä.

Canucksien riveissä 2006-07 yhteensä 30 ottelua pelannut suomalaissentteri jäi lyhyestä visiitistään huolimatta erään seuralegendan mieleen.

Sedinin veljeksiä, Henrikiä ja Danielia, juhlistetaan kuluvalla viikolla monin tavoin, kun koko NHL-uransa vancouverilaisjoukkuetta edustaneen kaksikon pelinumerot jäädytetään ja Henrikiltä kysyttiin tässä yhteydessä mieleenpainuvimmista joukkuetovereista.

– Tommi Santalan kanssa pelasimme vain muutamia pelejä, mutta nautin todella pelaamisesta hänen kanssaan, Henrik hehkutti Vancouver Is Awesome-lehden toimittaja Daniel Wagnerille ja jatkoi:

– Kyseessä oli vain muutama ottelu ja hän ei saanut joukkueessa paljoakaan peliaikaa, mutta kun sitä tuli, oli se todella hauskaa.

Santalan esiintuomista voidaan pitää vähintäänkin yllättävänä, sillä yli 1300 ottelua taalaliigassa pelannut ruotsalaisässä ehti varmasti nähdä useampiakin pelaajia, ja Santala teki nimeään tunnetuksi pääasiassa Euroopassa.

Erityisesti Santala teki tuhojaan Sveitsin pääsarja NLA:ssa, jossa pelaamissaan 427 ottelussa syntyi peräti 389 (117+272) tehopinnaa.