No huhheijaa, mikä maalivire! Sebastian Ahon liekehdintä hakee vertaistaan – jopa Hurricanesin seurahistorian mittapuulla

© Kuva: Getty Images
Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Carolina Hurricanesin Sebastian Ahon maalivire NHL:ssä hakee vertaistaan niin suomalaislasien kuin seurahistoriankin näkökulmasta tarkasteltuna – eikä vire ole huono koko taalaliigan tilastoja tutkittaessa. Niistä on mainittava, että suomalaistykki keikkuu NHL:n maalipörssissä jaetulla nelossijalla 35 pömpelillä.

Helmikuun maalipörssissä Aho on ainoa, joka onnistunut tekemään kaksinumeroisen maalimäärän. Canes-tähti johtaa kyseistä tilastoa kymmenellä häkillä. Kakkospaikalla on NY Rangersin ruotsalaistykki Mika Zibanejad (8).

35 maaliin suomalaispelaajista pystyi viime kaudella Florida Panthersin Aleksander Barkov – siis 82 ottelussa. Aho pyyhkii tuon tilastofaktan ohi niin että heilahtaa. Sitä aiemmalla kaudella Winnipeg Jetsin Patrik Laine latoi 44 maalia ja kaudella 2016-17 runkosarjassa 36 kihausta.

Muuten nämä maalimäärät ovat suomalaispelaajien näkökulmista ainutlaatuisia lähivuosia tarkastellessa – eli Aho on poikkeuksellisen kovassa maalivireessä.

Sama laulu koskee myös, kun tarkastellaan Hurricanesin historiaa. Aho on vasta neljäs pelaaja, joka on pystynyt kauden aikana vähintään 35 runkosarjamaaliin. Muut tähän pystyneet pelaajat ovat Eric Staal kolmesti sekä Jeff O’Neill ja Jeff Skinner.

Carolina on pelannut Hurricanesin nimellä vuodesta 1997 lähtien.

LUE MYÖS:
Sebastian Ahon ruuti on kuivaa NHL:ssä – lähestyy jo maalipörssin kärkeä

Winnipeg ja Vegas jysäyttivät vaihtokaupan NHL:ssä – kanadalaisseuran sentteriosasto vahvistuu

Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!