Minnesota Wildin GM Bill Guerin on pyytänyt joukkueen suomalaiskapteeni Mikko Koivua heivaamaan sopimuksessaan olevan siirrot estävän pykälän, väittää Wildin sisäpiiritoimittaja Michael Russo.

Russo paljastaa The Athleticiin kirjoittamassaan kolumnissa, että 36-vuotiaalla, viimeistä sopimuskauttaan pelaavalla seuralegendalla on kaksi vuorokautta aikaa ilmoittaa vastauksensa seurapomolle.

Aivan minne tahansa Koivua ei olla Russon mukaan joka tapauksessa heivaamassa, sillä seuran historian ainoa vakituinen kapteeni ja paras pistemies kaupataan toisaalle vain siinä tapauksessa, että uudella seuralla olisi realistiset mahdollisuudet kamppailla Stanley Cupin voitosta tällä kaudella.

Koivu on pelannut NHL-urallaan Wildin riveissä komeat 1019 runkosarjapeliä sekä 55 pudotuspeliä. Tämän kauden 46 pelissä konkarin ruuti on ollut märkää: nelosketjun sentteriksi valahtanut turkulainen on iskenyt ainoastaan kaksi maalia ja antanut päälle 13 maalisyöttöä.

Koivu on vahvistanut The Athleticille seurajohdon pyytäneen hyökkääjää luopumaan sopimukseensa kirjatusta siirtopykälästä.

NHL:n siirtotakaraja umpeutuu maanantai-iltana Suomen aikaa.

JATKOA AIHEESEEN: NHL-toimittaja: Siirtohuhuissa pyörivä Mikko Koivu teki ratkaisunsa uran jatkon suhteen