The Athletic -lehdelle kirjoittava sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun antoi keskiviikkona tietoja Carolina Hurricanesin suunnitelmista 24. helmikuuta olevalle NHL:n siirtorajalle.

LeBrunin mukaan Hurricanesin GM Tom Dundon olisi valmis kauppaamaan tulevan kesän ykkösvarauksen, kunhan vastikkeena saapuisi ”tasokas puolustaja”.

– Hurricanesilla on kaksi ensimmäisen kierroksen varausta tulevan kesän varaustilaisuuteen. Lähteeni mukaan he ovat valmiita vaihtamaan toisen niistä merkittävään puolustajavahvistukseen, LeBrun kertoi.

Dundon hakee erityisesti pitkäaikaista vahvistusta, joten sopimuksensa päättävät pelaajat voidaan sulkea ulos.

– Hurricanes haluaa puolustajan, jolla sopimuksessa vuosia jäljellä. Vaikka he ovat kyselleet UFA-puolustaja Sami Vatasesta ja Brenden Dillonista, nii vaikuttaa siltä, että Dundon haluaa tehdä ”jääkiekkodiilin.” Dundon uskoo, että arvokkaita vaihtopalasia ei tulisi tuhlata vuokrapelaajaan, LeBrun taustoitti.

Hurricanes on pitänyt erityisesti silmällä Minnesota Wildin tähtipuolustaja Matt Dumbaa.

– Hurricanes on kysellyt Dumbasta, josta tosiaan täytyy maksaa isompi vastike (kuin ensimmäisen kierroksen varaus). 25-vuotiaalla Dumballa on vielä kolme vuotta jäljellä kuuden miljoonan dollarin palkan takaavassa sopimuksessa. Wild sai juuri Jason Zuckerista ison vastikkeen, joten Dumbasta he haluavat varmasti enemmän. Hurricanesin ykkösvaraus on pelissä, joten Wild voisi sen lisäksi olla kiinnostunut rosteripelaajasta sekä kiekkolupauksesta, LeBrun kertoo.