NHL-pomolta iso paljastus floppihyökkääjän treidistä: tässä todellinen syy entisen superlupauksen epäonnistumiseen?

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguins kauppasi pahasti seurassa tällä kaudella flopanneen hyökkääjä Alex Galchenyukin Minnesota Wildiin vain reilun puolen kauden mittaisen visiitin jälkeen.

Kesällä osana Phil Kesselin siirtoa Arizona Coyotesista hankittu entinen kolmosvaraus ei missään vaiheessa päässyt Penguinsissä takaisin muutaman vuoden takaiselle 30 maalin tasolleen. 26-vuotias entinen superlupaus onnistui 45 pelissä iskemään odotuksiin sekä 4,9 miljoonan dollarin palkkaansa nähden vaisut tehot 5+12.

Penguinsin GM Jim Rutherford paljasti tuoreimman treidin jälkeen medialle asioita, jotka saattoivat tosin vaikuttaa ainakin osittain Galchenyukin epäonnistumiseen tällä kaudella.

– Tässä pieni selitys. Hänen pelityylinsä ei välttämättä sovi pelitapaamme. Se saattaa olla osatekijä, mutta fakta on se, että hän loukkaantui harjoitusleirin aikana. Hän ei kertonut siitä kenellekään. Kyseessä oli paha nivusvamma, mutta hän yritti silti pelata kivun kanssa, Rutherford avaa.

– Lopulta hänen oli kerrottava siitä, minkä jälkeen hän missasi joitakin pelejä. Hän palasi takaisin, muttei koskaan noussut tasolleen. Luulen, että kyse oli itseluottamuksesta. Mutta silti hän käsitteli asian hienosti. Hän on hyvä jätkä, joka ei koskaan valita ja joka tekee jatkuvasti kovasti töitä. Toivon, että seuranvaihto saa hänen uransa jälleen nousuun, Rutherford kommentoi medialle.

Menikö treidi ohi? Katso yksityiskohdat Minnesotan ja Pittsburghin tiistaisesta pelaajasiirrosta täältä.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.