Liigan suurlupaus jättää kotimaan – siirtyy loppukaudeksi NHL-organisaatioon: ”Nämä kaksi vuotta ovat olleet todella opettavaisia”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa runkosarjaan jäävä Lahden Pelicans tiedotti nettisivuillaan, että joukkueen kultakypärä Jesse Ylönen matkaa ensi viikolla Pohjois-Amerikkaan. Ylönen siirtyy loppukauden mittaisella lainasopimuksella hänen varaaman Montreal Canadiensin farmiseuran Laval Rocketsin riveihin.

AHL:ään siirtymiseen eivät vaikuttaneet taloudelliset tekijät. Nuorten maailmanmestari on herättänyt kiinnostusta kaikkialla, myös Euroopassa.

– Lahessa olen viihtynyt erinomaisesti ja nämä kaksi vuotta ovat olleet todella opettavaisia. Olen erittäin niille, jotka ovat auttaneet minua kehittymään sekä organisaatiolle ja kannattajille siitä, että täällä on ollut hyvä olla ja pelata, Ylönen painottaa.

– Unelmani on jonain päivänä pelata NHL:ssä ja sitä varten joudun tekemään vielä paljon töitä, mutta tämä on askel oikeaan suuntaan ja olen siitä innoissani. Olen todella kiitollinen Pelicansille näistä vuosista.

Pelaaja on Habsin juhannuksen 2018 kakkoskierroksen 35. varaus.

– Emme halunneet olla esteenä, kun pelaajalle tarjoutui tämä mahdollisuus päästä totuttelemaan pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin ja kulttuuriin jo nyt kevään ajaksi. Ylönen tuli kaksi vuotta sitten Lahteen selkein tavoittein ja tämä edessä oleva askel oli juurikin se seuraava, mitä mies on halunnut, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Pelicans on leimaltaan pelaajien kasvattaja, joka auttaa yksilöitä eteenpäin.

– Olemme oikein tyytyväisiä, että Ylösen kohdalla siinä onnistuimme.

Parikymppinen laituri ehti tekemään kauden 53 ottelussa tehot 12+10=22 (-20).