Kärpät tiedotti kotisivuillaan, että hyökkääjä Tino Metsävainio siirtyy loppukaudeksi lainalle monikansallisen EBEL-liigan unkarilaiseen Fehervariin. Haukiputaalta lähtöisin olevalle Metsävainiolle Fehervar on ensimmäinen seura Suomen ulkopuolella.

Metsävainiolla on sopimus Kärppien kanssa ensi kaudesta. Urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan hyökkääjän laina juuri Unkariin on eduksi kaikille osapuolille.

– Hienoa, että saamme tulevan kauden pelaajallemme mahdollisuuden pelata isoja minuutteja loppukauden ajan. Feharvarissa on tuttu valmentaja ja joukkue pelaa tällä hetkellä tärkeitä pelejä. Tämä on loistava yhtälö kaikille osapuolille.

Feharvaria valmentaa oululaislähtöinen Antti Karhula.

Pelaaja on tehnyt Liigassa tällä kaudella 20 ottelussa tehot 2+2=4, lisäksi hyökkääjä on iskenyt Mestiksessä kahdessa pelaamassaan ottelussa tehopisteet 1+1=2.

Suomalaisen uusiin joukkuekavereihin lukeutuvat muun muassa pakit Harri Tikkanen ja Kalle Kaijomaa.