Esa Tikkanen iloitsee suomalaiskaksikon NHL-treideistä – muistelee oman uransa pelaajasiirtoja

© Kuva: Getty Images
Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Suomalaisiin kiekkolegendoihin lukeutuva, urallaan viidesti NHL:n mestaruuden voittanut Esa Tikkanen hehkuttaa Unibetin tuoreessa kolumnissa Erik Haulan ja Sami Vatasten tuoreiden NHL-siirtojen puolesta.

”Tiki” uskoo siirroista muodostuvan selvän piristysruiskeen paitsi kaksikon kausille, myös NHL-urille yleisellä tasolla.

– NHL:n siirtotakaraja oli ja meni. Vaikka mitään jättikauppoja ei nähty, riitti trade deadline dayn seuraamisessa suomalaisittain mielenkiintoa. Vatasen treidi oli odotettu, mutta Haulan siiro pääsi yllättämään. Haula on minusta juuri oikea palanen menestyvälle play off -joukkueelle. Jos olsiin GM, pitäisin tuollaisesta pelaajasta tiukasti kiinni, ”Tiki” pyörittelee.

– Haula on hyvä ja nopea luistelija, joka vie pelin usein helponnäköisesti vastustajan alueelle. Myös jäähyjen tappajana Haula on erinomainen. Nyt hänellä on täydet mahdollisuudet napata Sashan (Aleksander Barkov) takaa tuo kakkossentterin rooli, ja johdattaa Florida heikommasta divisioonasta playoffeihin, Tikkanen jatkaa.

Myös toinen viimeistä sopimuskauttaan pelaava suomalaistykki Vatanen sai kaudelleen uuden startin päästyään pois umpisurkean kauden pelanneesta New Jersey Devilsistä.

– Vatasen kausi alkoi nyt uudestaan. Olen joskus ollut urallani samantapaisissa treideissä huonosta jengistä play off -porukkaan, ja muistan hyvin sen tunteen. Sitä on vain että ’Oho, tässähän voi jatkua pelit vielä pitkään.’ Todennäköisesti Sami nappaa nopeasti paikkansa myös Hurricanesin ykkösylivoiman arkkitehtina, kiekkolegenda povailee.

Lähde: Unibet

Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!