Los Angeles Kingsin farmiseurassa Ontario Reignissa pelaava hyökkääjä Martin Frk sai kiekkomaailman haukkomaan happea viime viikonloppuna, kun hän ampui AHL:n tähdistöottelussa kaikkien aikojen kovimman laukauksen.

Tshekkihyökkääjän laukaukseksi mitattiin 109,2 mailia tunnissa eli 175,4 km/h.

Aiempaa ennätystä piti hallussaan Boston Bruinsin puolustajajätti Zdeno Chara, joka pommitti vuoden 2012 All Star -tapahtumassa tutkaan lukemat 108,8 mp/h.

– Tiesin, että voitin jo sen kilpailun ensimmäisellä tuloksellani (104mph), joten ajattelin vain pistää kaiken peliin toisessa laukauksessa. Kun 109 mailia pamahti tauluun, niin mietin, että: ”herranen aika, onko tämä edes totta?” Frk kertoi tunnelmiaan Sports Illustratedin haastattelussa.

– Se oli aika erityinen hetki minulle. Olen todella iloinen, että jätkät olivat niin mukavia minulle. Tulen muistamaan tämän ennätyksen loppuelämäni – tai ainakin siihen asti, kunnes joku pieksee tämän lukeman. Olen varma, että joku pystyy siihen. Haluaisin yrittää uudelleen ja rikkoa 110 mailin rajan, tshekkipeluri jatkoi.

26-vuotias Frk on pelannut urallaan 104 NHL-ottelua Detroit Red Wingsin ja Los Angeles Kingsin riveissä. Tällä kaudella hän on tehnyt 33 AHL-otteluun komeat pisteet 20+10=30.

Frkin jäätävän laukauksen taustalla ei ole mitään suuria taikuuksia, vaan kovaa työtä.

– En usko, että olen tehnyt mitään erityistä, paitsi laukonut kiekkoa maaliin. Aleksandr Ovetshkinilla ja Ilja Kovaltshukilla on aika hyvät laukaukset, joten olen yrittänyt oppia heiltä niin paljon, kuin vain mahdollista, Frk kertoi laukauksensa taustasta.

Frk oli jo junioriaikoinaan melkoinen kuuluisuus vetonsa takia. Tshekkihyökkääjä paljasti SI:lle, että 12-vuotiaana hän loukkasi samassa ottelussa laukauksellaan molemmat vastustajan maalivahdit, jonka takia ottelu jouduttiin keskeyttämään.

Ensimmäinen laukaus oli osunut maalivahtia huonosti räpylään, jonka takia hän ei enää pystynyt jatkamaan ottelua. Varamaalivahdin ottelu päättyi toisessa erässä, kun Frkin laukaus osui häntä vatsan alueelle.

– Meidän täytyi lopettaa yksi ottelu jo puolessa välissä, kun heillä kukaan ei halunnut palata maalille. Heidän päävalmentaja sanoi, että ”noh, nyt meillä ei ole enää maalivahteja, koska loukkasit ne kaikki”, Frk kertoi.