Vau! Miro Heiskanen nostettiin kärkinimien joukkoon yllättävässä NHL-palkinnossa – mahdollisuus tehdä hurjaa historiaa

© Kuva: Getty Images

Pohjois-Amerikassa toimiva jääkiekkotoimittajienliitto (PHWA) on julkaissut äänestystulokset NHL-kauden puolen välin palkintoihin.

Kymmeneen eri NHL:n palkintokategoriaan koskevaan äänestykseen osallistui 117 toimittajaa, 31:sta eri lehdestä tai sivustosta.

Suomalaispelaajia ei harmittavasti löytynyt yhdenkään palkinnon kolmen parhaan joukkoon, mutta yksi kuitenkin nousi aivan kärkitaisteluihin.

TSN:n toimittajan ja PHWA:n puheenjohtajan Frank Seravallin mukaan Dallas Starsin suomalaispakki Miro Heiskanen oli äänestetty NHL:n herrasmiespalkinnon eli Lady Byng Trophyn neljännelle sijalle.

Vain kuusi jäähyminuuttia tällä kaudella saaneen Heiskasen edellä olivat äänestyksen voittanut Nathan MacKinnon, kakkonen Auston Matthews sekä kolmonen Ryan O’Reilly.

Heiskasen neljännestä sijasta erityisen kovan tekee se, että hän on tässä hyökkääjien dominoimassa palkintokategoriassa mukana puolustajana.

Jos Heiskanen onnistuu kauden päätteeksi voittamaan Lady Byng -palkinnon, tulisi hänestä vasta kolmas pystin voittanut puolustaja edelliseen 66:een vuoteen.

Suomalaisilla saattaa olla hyviä muistoja Lady Byng -palkinnosta, sillä viimeisen neljän kauden aikana suomalainen on ollut vähintään kolmen parhaan joukossa pystin voittajaksi. Florida Panthersin Aleksander Barkov nappasi viime kaudella herrasmiespalkinnon nimiinsä.