Upea rekordi lähellä – tekevätkö NHL:n suomalaiset jälleen uuden ylvään ennätyksen?

© Kuva: Getty Images

Suomalaiset NHL-pelaajat ovat olleet sarjassa esillä kauden alkupuoliskolla upeaan tapaan. Vai mitä ajatuksia herättävät esimerkiksi Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen yhteispelaaminen, Aleksander Barkovin kokonaisvaltainen dominoiminen, Miro Heiskasen puolustustyöskentely tai Pekka Rinteen maalien torjuminen ja mättäminen?

Kun NHL:ssä on esiintynyt tällä kaudella kaikkiaan 39 suomalaista kenttäpelaajaa ja kahdeksan maalivahtia, on suomalaispelaajien yhteislukumäärä 47 likimain historiallisen kova.

Sinivalkoisten lasien läpi saadaankin jännittää sitä, pelaako NHL:ssä ensimmäistä kertaa 50 suomalaista yhden runkosarjaurakan aikana.

Yhden kauden suomalaispelaajien lukumäärä runkosarjassa on 49 ja se on peräisin viime kaudelta.

Rekordi voi kasvaa ja 50 mennä rikki monellakin eri skenaariolla. Saumansa voivat saada esimerkiksi Winnipeg Jetsin Kristian Vesalainen tai Vancouver Canucksin Olli Juolevi. Lähellä taalajäitä ovat myös Carolina Hurricanesin Janne Kuokkanen ja Oliwer Kaski.

Pakki Juuso Välimäki saattanee vielä pelata Calgary Flamesissa tällä kaudella toivuttuaan terveyshuolistaan. Maalivahdeissa katseet kääntyvät Chicago Blackhawksin Kevin Lankiseen ja Columbus Blue Jacketsin Veini Vehviläiseen.

Vain kevät antaa vastauksia siihen, meneekö 50 suomalaispelaajan raja rikki.

Lähde: nhl.com/fi


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!