NHL:n viime vuosien menestyjäjoukkue Nashville Predators kyntää nyt syvällä. Joukkue otti toiselta menestyjältä, eli Pittsburgh Penguinsilta vuoden 2019 viimeisenä viikonloppuna nassuun kahdesti luvuin 2-5 ja 4-6.

Suomalaisen maalivahtiduon Pekka RinneJuuse Saros vire oikeastaan ”kruunasi” koko loppuviikon korpivaelluksen. Ensimmäisen kohtaamisen ensimmäisessä erässä maalilta otettiin pois kokenut kempeleläinen ja toisessa pelissä niin ikään jo avauserässä Saros.

Rinteen torjuntaprosentit viikonlopun Pens-peleissä olivat 50,0 ja 92,6, Saroksen vastaavat tilastot näyttivät lukemia 89,5 ja 62,5. Paremminkin ehkä olisi voinut mennä kummallakin keisarilla.

Vuoden 2019 ja vuosikymmenen viimeisessä pelissä Preds oli kolmen maalin takaa-ajoasemassa jo digitaalien näyttäessä aikaa 9.04. Saroksen peli oli sitä myöten selvä.

– Meiltä kauhea alku. Ensimmäisessä erässä emme olleet läsnä. Mielestäni pelasimme paljon paremmin toisessa ja kolmannessa erässä. Sillä tavalla meidän on pelattava täydet 60 minuuttia, tai muuten ei voi voittaa, kippari Roman Josi sanoi seuran kotisivuilla.

Ykkösvahti Rinne on napsinut pikkumustia kiinni tällä kaudella vaisusti 89,4 prosentin tarkkuudella, Saroksen koko kauden torjuntaprosentti näyttää lukemia 89,0. Päävalmentaja Peter Laviolette ei lähtenyt lyttäämään suomalaisduoa vuoden viimeisen pelin jälkeen.

– Emme olleet tarpeeksi hyviä heidän edessä.

Myös Josi otti maalivahtien vaihtamiset peräkkäisinä iltoina kenttäpelaajien piikkiin.

– On paljon asioita, joita meidän on tehtävä paremmin parantaaksemme kurssimme. Voimme pelata maalivahtien edessä paljon paremmin.

Veskarien vaihtaminen kahdessa pelissä peräkkäin ei ole sallittavaa.

– Sitä ei vain voi tapahtua. Meidän on varmistettava, että korjaamme asioita.

Predators on läntisessä konferenssissa lähempänä häntää kuin kärkeä. Joukkue on päästänyt 125 maalia, joka on suurimpia määriä koko NHL:ssä.