Potkut saaneen Kari Jalosen ex-pomolta raju väite: ”Hän ei osannut käsitellä kriisejä”

© Kuva: Ilari Isotalo

Sveitsiläisen SC Bernin kolmen kauden aikana kahteen mestaruuteen luotsanneen Kari Jalosen tiistaiset potkut vapauttivat valmentajamarkkinoille todellisen jättivonkaleen.

Bernin toimitusjohtaja Marc Lüthi avasi Blick-lehdelle Jalosen potkujen syitä varsin suorin sanankääntein.

– Olimme aiemmin vakuuttuneita siitä, että Kari saa kokemuksensa ja tietotaitonsa ansiosta vedettyä meidät ylös loasta ja jokaisen menestyksekkään viikonlopun jälkeen ajattelimme aina, että hän on keksinyt siihen keinot, Lüthi pohjustaa.

– Kahden viimeisen pelin jälkeen tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että Kari kyllä tietää, miten menestytään ja voitetaan, mutta ei oikeastaan tiedä, miten kriisejä käsitellään, seurapomo pamauttaa perään.

Piinkovana ammattilaisena tunnettu Jalonen otti lähtöpassit vastaan asiallisesti, mistä myös miehen entinen pomo jakaa suomalaiselle kiitosta.

– Hän sanoi tietävänsä, miten tämä bisnes toimii ja toivotti meille onnea, Lüthi kommentoi konkarivalmentajan suhtautumista potkuihinsa.

Sveitsin liigan jättiläisiin lukeutuva Bern makaa tällä hetkellä kahdentoista joukkueen NLA:ssa sijalla yhdeksän. Joukkue on voittanut kauden 40 pelistään vain 17. Tämän kauden otteiden perusteella jotain oli siis tehtävä. Kuten yleensä, maksumieheksi joutuu ensimmäisenä päävalmentaja.