Pekka Rinteen Nashville Predatorsille iskemä 5-2-maali oli NHL:ssä historiallinen tietysti monestakin eri näkökulmasta.

Suomalaisittain tietysti jännittävin fakta on se, että konkari on vasta toinen sinivalkoinen torjuja koko sarjassa, joka on onnistunut maalaamaan. Mika Noronen sai maalin nimiinsä vuonna 2004 Buffalo Sabresin väreissä.

Reilun 37 vuoden ikäinen kassari on lisäksi NHL:n toiseksi vanhin maalivahti, joka on onnistunut tekemään häkin runkosarjassa. Todellinen legenda Martin Brodeur iski 40 vuoden ja 319 päivän ikäisenä pömpelin maaliskuussa 2013.

Näiden välissä maalinteossa onnistui Arizona Coyotesille lokakuussa 2013 maalannut Mike Smith. Hän osui Detroit Red Wingsiä vastaan.

Sekin on kieltämättä huimaa, että Preds on ensimmäinen NHL-joukkue kautta aikain, josta peräti kaksi vahtia on nakuttanut kumilätkän pömpeliin.

Entinen Nashville-vahti Chris Mason heitti pikkumustan verkkoon huhtikuussa 2006 Arizona Coyotesia vastaan.

– Tuntuihan se aika uskomattomalta, mitä sitä valehtelemaan. Pidän kiekon käsittelystä ja olen unelmoinut tästä. Nyt se sitten vihdoin kävi toteen, Rinne ynnäsi Fox Sportin videohaastattelussa.

LUE PERJANTAIN AAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Pekka Rinteen NHL:ssä tekemä maali hämmentää – maaginen temppu kerää lukuisia kehuja: ”Roman Josi ja Nick Bonino sekosivat”

Kaapo Kakko jäi täysin statistin rooliin: Suuryllättäjä latoi NHL:ssä viisi pinnaa ja hatun – siihen oli kyennyt edellisen kerran suomalaislegenda

Huikea temppu! Pekka Rinne nousi maalillaan harvinaiseen sakkiin NHL:ssä: ”Tuntuihan se aika uskomattomalta”

Käsittämätöntä! Pekka Rinne kiskoi kiekon maaliin NHL:ssä – selostajat sekosivat täysin