Ruotsalainen naisvahti Sofia Reiderborn kohautti äskettäin kuumalla perunalla. Hän otti kantaa naisten jääkiekon tasoon Aftonbladetissa todella tiukkaan sävyyn. Ruotsin pääsarjassa pelaavan torjujan mukaan esimerkiksi yksikään naispelaaja ei ansaitse enempää kuin nyt.

– Jääkiekko on meille harrastus, eikä kenenkään tule maksaa harrastuksesta. Emme voi vaatia samaa palkkaa kuin miehet, emmekä voi pakottaa ihmisiä katsomoihin, nuorisomaajoukkueissa pelannut 20-vuotias nuori perusteli sinänsä ihan loogisin sanakääntein.

Tuoreen selvityksen mukaan yksittäinen miespelaaja tienaa suurinpiirtein yhtä paljon kuin naisjoukkue tavallisesti yhteensä.

– Mielestäni palkkaero on kohtuullinen. Otteluissa ei ole lainkaan yleisöä ja sponsoreiden houkutteleminen on vaikeaa.

LUE LISÄÄ: Ruotsalaiskiekkoilija otti kantaa kuumaan perunaan – haukkui naiskiekon täysin lyttyyn: ”Tuote, jota kukaan ei halua nähdä – otteluissa ei ole lainkaan yleisöä”

Nyt kommentteja aiheesta oli antanut myös Naisleijonien pakki Ronja Savolainen.

– Hitto, millainen tuo ero on. En kyllä tiennyt, että se on noin iso. Tuo suututtaa jopa, MM-hopeamitalisti sadatteli Ruotsin toisen valtamedia Expressenin mukaan.

22-vuotias olympialaisten ja MM-kisojen mitalisti tienaa leipänsä jääkiekolla ruotsalaisessa Luulajassa.

– Olen kokopäiväammattilainen, mutta on mielestäni todella epäreilua, ettemme voi panna mitään säästöön. Haluaisin säästää, mutta se on mahdotonta tällä palkalla, kaikki menee joka kuukausi.

– Miehet sen sijaan voivat säästää tulevaisuuttaan varten.