Naisjääkiekon asema on puhuttanut Ruotsissa viime aikoina paljon. Kuumin peruna on ollut mies- ja naispelaajien väliset palkkaerot.

Naisvahti Sofia Reiderborn otti aiheeseen kantaa Aftonbladetissa todella tiukkaan sävyyn. Ruotsin pääsarjassa pelaavan torjujan mukaan yksikään naispelaaja ei ansaitse enempää kuin nyt.

– Jääkiekko on meille harrastus, eikä kenenkään tule maksaa harrastuksesta. Emme voi vaatia samaa palkkaa kuin miehet, emmekä voi pakottaa ihmisiä katsomoihin, nuorisomaajoukkueissa pelannut 20-vuotias nuori latasi.

Tuoreen selvityksen mukaan yksittäinen miespelaaja tienaa yhtä paljon kuin naisjoukkue yhteensä. Se on nostanut pinnalle paljon keskustelua sekä puolesta että vastaan.

– Mielestäni palkkaero on kohtuullinen. Otteluissa ei ole lainkaan yleisöä ja sponsoreiden houkutteleminen on vaikeaa.

Ruotsin naiset nolasivat itsensä Espoon vuoden 2019 MM-kisoissa täysin. Maa jäi alkulohko B:ssä toiseksi viimeiseksi, jonka vuoksi se putosi katastrofaalimaisesti 1A-sarjaan.

– Teemme kaikkemme, että tilanne paranisi. Emme kykene osoittamaan, että meidän tulisi saada parempaa palkkaa. Meillä on tuote, jota kukaan ei halua nähdä, sillä pelaamme B-sarjassa, vahti tylytti.