MTV: NHL-seurat tykkikautta pelaavan MM-kultaleijonan kintereillä

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Tykkikautta Jokerien KHL-miehistössä pelaava Mikko Lehtonen on noussut NHL-seurojen papereissa yhdeksi tulevan kesän suomalaisnimistä.

Narripaitaan Ruotsin pääsarjaseura HV-71:stä täksi kaudeksi siirtynyt puolustaja on kuulunut tällä kaudella KHL:n parhaisiin puolustajiin: 26-vuotiaalla viime kevään MM-kultaleijonalla on 47 ottelun jälkeen kasassa hurja pistesaldo 15+22=37. Miehen agenti Mika Rautakallio paljastaakin MTV Urheilulle antamassaan haastattelussa NHL-seurojen kilpailevan tällä hetkellä suomalaispuolustajan palveluksista.

– Sieltä on tullut lukuisia yhteydenottoja, Rautakallio myöntää.

Agentin mukaan tulevaa kautta mietitään kuitenkin vasta kuluvan kauden jälkeen.

– Mitä tulee Pohjois-Amerikkaan, niin jos sen suhteen tulee enempää keskusteltavaa, niin se tapahtuu Jokereiden kauden ja potentiaalisten MM-kisojen jälkeen. Sitten kun kausi on paketissa. Olen kertonut tuon saman seuroille. Hän keskittyy nyt pelaamiseen ja korostan, että hänellä on voimassa oleva sopimus Jokereiden kanssa myös ensi kaudesta, Rautakallio jarruttelee.

Lehtonen kuului Leijonien viime kevään MM-sensaation takuumiehiin puolustajan kasattua 10 pelissä komeat tehot 1+6.