Kiekkosivusto: Tässä maailman 10 parasta jääkiekkosarjaa – Liigan osakkeet nousussa

© Kuva: Juha Tamminen

Kotimaisen joukkueurheilun lippulaiva SM-liigaa, nykyistä Liigaa pidettiin maailmanlaajuisesti NHL:n jälkeen toiseksi parhaana jääkiekkoliigana aina vuosituhannen vaihteeseen asti.

The Hockey Writers -sivusto rankkasi paremmuusjärjestykseen mielestään kymmenen tämän hetken parasta kiekkosarjaa. Kahdesta kärkimaasta tuskin on epäselvyyttä NHL:n ja KHL:n viedessä itseoikeutetut kärkipaikat nimiinsä.

Tämän hetken kolmanneksi parhaimmaksi jääkiekkosarjaksi sivusto nosti Ruotsin pääsarja SHL:n. Liiga nousi THW:n rankkauksessa hienosti neljänneksi. Perusteeksi Liigan sijoitukselle sivusto nostaa mm. sen, että maamme pääsarjasta nousee jatkuvasti uusia huippulupaavia suomalaispelaajia maailman kovimpiin kiekkoliigoihin, ennen kaikkea NHL:ään.

Listan muista sijoista voidaan olla montaa mieltä. Tshekin Extraliga nousee listauksessa Sveitsin pääsarja NLA:n ohi viidenneksi. Myös AHL:n putoaminen listan kahdeksanneksi mm. Saksan pääsarjan taakse nostattaa kulmakarvoja, onhan NHL:n farmiliigana tunnettu ”rautaliiga” tärkeimpiä kehitysalustoja kohti tarunhohtoista NHL:ää.

Katso koko listaus alta:

  1. NHL
  2. KHL
  3. SHL (Ruotsi)
  4. Liiga (Suomi)
  5. Extraliga (Tshekki)
  6. NLA (Sveitsi)
  7. DEL (Saksa)
  8. AHL (Pohjois-Amerikka)
  9. NCAA (Yhdysvallat)
  10. OHL (Kanada)

Löydät lisää TOP-listauksia täältä.