46-vuotias Jan Lundell teki historiaa, mutta muistatko vielä vanhimmat Liigassa nähdyt aktiivipelaajat? Katso nimekäs lista

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n Jan Lundell teki torstaina historiaa noustuaan Liigan kaikkien aikojen vanhimmaksi pelaajaksi.

”Siviilissä” helsinkiläisryhmän maalivahtivalmentajana työskentelevä 46-vuotias Lundell nousi SaiPa-ottelun kokoonpanoon kakkosmaalivahti Atte Engrenin sairastumisen vuoksi ja pääsi pelaamaan kamppailussa viimeiset 66 sekuntia.

Lundell ei kuitenkaan ole enää pitkään aikaan ollut aktiivipelaaja, vaan ura huipputasolla päättyi jo kaudella 2011-12 pelattuihin kahdeksaan otteluun.

Liigan tilastoja keräävä #liigadata-Twitter-tili on nyt listannut vanhimmat kotimaisessa pääsarjassa pelanneet kiekkoilijat rajaten joukon vähintään yli kymmenen peliä kauden mittaan pelanneisiin.

Tilaston kärjessä on Ilves- ja Leijonat-ikoni Raimo Helminen, joka täytti kauden 2007-08 loppupuolella 11.maaliskuuta 2008 44 vuotta.

Kiekkolegendan ammattilaisuran viimeinen kausi sujui tilastojen valossa varsin mallikkaasti.

Tamperelaisjoukkueen kapteeni summasi runkosarjassa 53 ottelussa 21 (5+16) tehopistettä. Yhdeksän pudotuspelin saldo oli sekin vähintäänkin tyydyttävä 3+2=5.

Listaus löytyy kokonaisuudessaan alla olevasta twiitistä tai täältä.

LUE MYÖS: Jan Lundell, 46, teki liigahistoriaa – poikansa kanssa pelannut HIFK-tähti piti nollat paluupelissään: ”Vastustajalla oli pelisilmää, että lähti laukomaan puolesta kentästä”

LUE MYÖS: HIFK:lta upeaa urheilukulttuuria: Näin kannattajat reagoivat Jan Lundellin vaihtoon maalille – katso video