Ylvästä puhetta maastamme – suomalaista kiekkoa kehuvalta Jokerien tähdeltä huvittava paljastus: ”He jopa ostivat saunan matkan loppupuolella!”

Jokerien ehdottomiin tähtipelaajiin kuuluva yhdysvaltalaislaituri Brian O’Neill näyttää viihtyvän Suomessa ainakin KHL:n kotisivuilla julkaistun haastattelun perusteella. Neljättä kauttaan Suomessa pelaavan taiturin putki on kulkenut kivasti, kun kauden 33 KHL-peliä ovat tuoneet tehot 15+12=27.

Sanojensa mukaan luisteluaan ja mailankäsittelyään parantanut O’Neill kertoo, että yhtä lailla Suomessa ovat viihtyneet myös hänen sukulaisensa. Jenkillä oli paljastettavanaan eräs varsin huikea, nimenomaan suomalaisia miellyttävä tarina.

– Koko perheeni kävi viime vuonna ja pikkuveljeni jo edellisvuonna täällä. Kaikki todellakin nauttivat olostaan Helsingissä, vaikka se oli ensimmäinen kerta heille kaikille Euroopassa. He jopa ostivat saunan matkan loppupuolella! O’Neill heittää.

– He jopa ostivat saunan matkan loppupuolella!

Jutun tekijä kysyi tässä vaiheessa, että siis oikeastiko saunakulttuuri herätti sellaisia tunteita, että perhe osti ja asensi saunan kotiinsa?

– Kyse on niistä sellaisista hienoista, kannettavista infrapunasanoista. Ne on helppo koota, eivätkä ole kovinkaan kalliita. Ne voi asentaa mihin vaan, missä on pistorasia, O’Neill tietää kertoa ollen perillä suomalaisesta intohimosta, saunomisesta.

– Mielestäni se on auttanut minua niin urheilijana kuin henkisesti.

– Enpä tiedä, käyttävätkö he sitä niin paljon kuin uhosivat, jenkki jatkaa.

”Mr. Helsinki” -lempinimestään tuttu pelaaja oli käynyt itse saunassa noin 10-15 kertaa ennen Eurooppaan tuloaan.

– Olen pettynyt, jos en käy siellä päivittäin. Mielestäni se on auttanut minua niin urheilijana kuin henkisesti. Olo on henkisesti parempi näiden tummien talvien keskellä, jenkki muotoilee.

Kehut suomalaiselle kiekolle

Jos puhuu O’Neill suomalaisuudesta hienoon sävyyn, niin samanlainen on kaiku sanojen myös suomalaisesta kiekosta puhuttaessa. Suomen miesten maajoukkue on voittanut maailmanmestaruuden lähiaikoina alkukesästä 2011 ja 2019, alle 20-vuotiaat tammikuussa 2014, 2016 ja 2019 sekä alle 18-vuotiaat alkukeväästä 2016 ja 2018.

– En ole nuorempien kanssa nähdäkseni tarkalleen, mitä he tekevät, mutta näyttää siltä, ​​että he luistelevat paljon paremmin kuin muualla maailmalla, O’Neill kehuu viitaten suomalaisiin ja ruotsalaisiin.

– He luistelevat paljon paremmin kuin muualla maailmalla.

O’Neill heittää ilmaan lisäksi mielenkiintoisen pähkinän. Hän kehottaa miettimään suomalaisten ja ruotsalaisten NHL:n supertähtien määrää suhteutettuna kiekkoilevien maiden asukasmääriin.

Toukokuun Suomen maailmanmestarijoukkueessa oli sotureita Jokereista. Mikko Lehtonen oli kultaleijonien kärkipakkeja ja koko kansan tuntema Marko ”Mörkö” Anttila kippari.

– Heillä oli hauskaa kopissa, mutta nyt yritämme nöyristää heitä hieman! Jokerien jenkki lataa nauraen.

– Heillä oli hauskaa kopissa, mutta nyt yritämme nöyristää heitä hieman!

Maailmanmestari on myös Veli-Matti Savinainen, joka siirtyi Jokereihin täksi kaudeksi.

– Kaikki nämä kolme kaveria ovat meille erittäin tärkeitä pelaajia, he ovat hyviä äijiä. Mielestäni kaikki ovat aidosti todella onnellisia itsensä ja koko Suomen puolesta.

KHL-kausi jatkuu lauantaina: HK Sotshi-Jokerit kello 16.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004