Ykköstähdeksi valittu suomalainen venyi NHL:ssä upeaan urotekoon, maalitykki ylistää: ”Se antoi meille intoa peliin”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin maalivahti Joonas Korpisalo on ollut NHL:ssä pidemmän aikaa lupaavassa kunnossa. Kun joukkue kaatoi tiistaiyönä Washington Capitalsin luvuin 5-2, otti suomalainen kiekkosateessa peräti 37 torjuntaa. Leijonavahti oli ottelun ykköstähti.

Ottelu ei ollut MM-kisakävijälle helppo, sillä esimerkiksi avauserässä torjunnat kirjattiin virkaveli Braden Holtbyn nimiin numeroin 19-6. Blue Jackets kontrolloi peliä, mutta kun Korpisalon piti torjua, ei hänellä ollut esimerkiksi kylmyydestä mitään tietoa.

– Hän otti valtavia torjuntoja. Se antoi meille intoa peliin, kaksi maalia paukuttanut ykkösketjun oikea laituri Cam Atkinson hehkutti seuran kotisivuilla.

Columbus otti toisen kaksikymppisen aikana pari kakkosta tiuhaan, mutta ottelun ykköstähti ei ollut horjutettavissa. Hän otti kasan torjuntoja, joiden myötä Blue Jackets piti kiinni 2-0-johdostaan aina päätöserän alkuun asti.

– Korpisalo otti kolme tai neljä todella hyvää koppia siinä peräkkäin, Columbuksen päävalmentaja John Tortorella ylisti vahtia.

Tällä kaudella kiekkoja 90,3 prosentin tarkkuudella pysäyttäneen suomalaisen torjumasta voitosta erityisen maukkaan tekivät ne faktat, että esimerkiksi hirmuiseksi maalitykiksi tiedetty Aleksandr Ovetshkin laukoi kuudesti, mutta osui pommillaan vain kerran.

Lisäksi Caps on itäisen konferenssin kärkijoukkue, ja keikkuupa se kolmen kärjessä jokaisella mahdollisella kuntopuntarivertailulla.