Liigan jumbojoukkue Sport jysäytti perjantaina kotonaan pommin, kun se kaatoi sarjakärki Kärpät kotonaan luvuin 2-1. Voitto oli seurausta Antti Erkinjuntin ja Toni Kallelan maaleista sekä maalivahti Niko Hovisen 26 torjunnasta.

Voitto oli Suomen pääsarjakiekkoilun historiassa merkittävä. Tilastoihin erikoistunut Liigadatan Twitter-tili nimittäin tietää kertoa, että aiemmin vain 25 kertaa sarjataulukon viimeinen oli onnistunut lyömään sarjakärjen.

Ennen Sportia temppuun pystyi Lukko tammikuussa 2017 kaadettuaan Tapparan luvuin 5-3. Tätä aiemmin kyseiseen temppuun puolestaan pystyi TPS Kärppiä vastaan niinkin kauan aikaa sitten kuin lähes kuusi vuotta sitten helmikuussa 2014.

#liigadata

@smliigadata
Sarjataulukon viimeinen on voittanut johdossa olleen joukkueen 26 kertaa #liiga:n historiassa. Viimeisin näistä oli eilen, kun #VaasanSport voitti #Kärpät.

Liigajumbo Sport nousi kolmen pisteen myötä 26 pinnaan. Joukkue on nyt 11 pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Vaasan Sport

@VaasanSport
VOITTO! Sport kaataa Kärpät Vaasan Sähkö Areenalla lukemin 2-1! 🦅❤️💪

🚨 1-0 Erkinjuntti
🚨 2-0 Kallela

Torjunnat: Hovinen 26, Rybár 26.

#VaasanSport #Kotkasydämellä #Liiga

– Saimme viritettyä huipputempon ensimmäiseen erään. Ehkä meidän heikoin hetki oli toisen erän ensimmäinen kymppi, vaasalaisjoukkueen luotsi Risto Dufva luonnehti Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.