Tiesitkö? Jättiyllätykseen Liigassa venynyt Sport teki Kärppien kustannuksella harvinaisen uroteon

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan jumbojoukkue Sport jysäytti perjantaina kotonaan pommin, kun se kaatoi sarjakärki Kärpät kotonaan luvuin 2-1. Voitto oli seurausta Antti Erkinjuntin ja Toni Kallelan maaleista sekä maalivahti Niko Hovisen 26 torjunnasta.

Voitto oli Suomen pääsarjakiekkoilun historiassa merkittävä. Tilastoihin erikoistunut Liigadatan Twitter-tili nimittäin tietää kertoa, että aiemmin vain 25 kertaa sarjataulukon viimeinen oli onnistunut lyömään sarjakärjen.

Ennen Sportia temppuun pystyi Lukko tammikuussa 2017 kaadettuaan Tapparan luvuin 5-3. Tätä aiemmin kyseiseen temppuun puolestaan pystyi TPS Kärppiä vastaan niinkin kauan aikaa sitten kuin lähes kuusi vuotta sitten helmikuussa 2014.

Liigajumbo Sport nousi kolmen pisteen myötä 26 pinnaan. Joukkue on nyt 11 pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

– Saimme viritettyä huipputempon ensimmäiseen erään. Ehkä meidän heikoin hetki oli toisen erän ensimmäinen kymppi, vaasalaisjoukkueen luotsi Risto Dufva luonnehti Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.