Täydellinen selkäsauna ennätysyleisön edessä – liigaluotsi lyttäsi omansa totaalisesti: ”P*rkele, sitä nöyryyttä pitää nyt saada tähän touhuun”

© Kuva: Juha Tamminen

LAPPEENRANTA. SaiPa-luotsi Tero Lehterä ei ollut alkuunkaan tyytyväinen omiensa esitykseen tapaninpäivänä KooKoota vastaan. Lappeenrantalaisjoukkue otti käkättimeen 0-5 häviten jo viidennen kerran peräkkäin. SaiPan maaliero viidessä edellisessä ottelussa on 8-20.

Ennen omiensa lyttäämistä Lehterä kehui Liigassa kuudentena, eli viimeisellä suoralla puolivälieräpaikalla keikkuvan KooKoon pelin tauottua.

– Mitäköhän sitä nyt sanois. Kyllä fakta on tällä hetkellä se, että KooKoo on todella hyvä joukkue. Pelaa fiksusti, pelaa nöyrästi.

Idän Sputnikit sen sijaan saivat totaalisen tylytyksen. SaiPa ei saanut ensimmäisen erän 0-3-tilanteen jälkeen aikaan minkäänlaista kiriä, ja peli oli käytännössä sitä myöten selvä. Esitys oli nolo Lappeenrannan kauden ennätysyleisön (4 686) edessä.

– Meidän kiekollinen peli ensimmäisessä erässä… Siinä jäi valtava määrä petrattavaa omalla alueella, keskialueella. Peli on muuttunut nopeammaksi, pelaajat kehittyneet ja taidon määrä lisääntynyt, mutta tietyt teesit ovat säilyneet vuosisadan. Se on tiettyjen viivojen kunnioittaminen ja maalineduspelaaminen. Tällä hetkellä ei riitä, ei riitä alkuunkaan.

– Peli oli kahden erän jälkeen 0-4, kolmas erä oli vähän pelailua.

Lähelle alempaa pudotuspeliviivaa vajonneen SaiPan tilanteen lienee ainoa hyvä asia on se, että Lehterä tietää ongelmien alkuperän.

– Se, mikä ei ole hyväksyttävää tällä hetkellä, on se, että me ollaan vähän alistuneita. Toisessa erässä oli hyvää, pystyimme pelaamaan kiekkoa syvään. Sitä kautta saatiin siirrettyä pelin painopiste ajoittain sinne KooKoon päätyyn.

– Tyytyminen näkyy esimerkiksi meidän suorahyökkäyspelaamisessa. Kovin helposti ne tuppaavat menemään kulmiin. Kuinka monta jäähyä KooKoolla oli? Muistaako Jussi? Lehterä uteli KooKoon päävalmentaja Ahokkaalta.

– Ei yhtään, KooKoon käskijä vastasi.

Kuten todettua, lamaantunut SaiPa ei saanut avauserän jälkeen enää mitää aikaiseksi.

– Perkele, sitä nöyryyttä pitää nyt saada tähän touhuun. Munaa! Tai emmä tiedä, saako tänäpäivänä enää sanoa ”munaa” saatana.

– Jos ottelusta jotain hyvää haluaa hakea, niin oikein kaivamalla voi kaivaa, että alivoimapelissä oli ensimmäisen kerran järkeä.

Voit katsoa koko lehdistötilaisuuden ohesta.

SuomiKiekko tapasi ottelun jälkeen KooKoo-pakki Martin Bergerin. Haastattelu tulossa sivuillemme perjantaina.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!