Tässäpä huima tilastofakta – menestyksestä kaukana kyntävän joukkueen tähdet täysin suvereenejä NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersissa kaudesta toiseen liekehtivät maailmantähdet Connor McDavid ja Leon Draisaitl ovat olleet tälläkin sesongilla valtavassa iskussa. Saksalaistykki johtaa sarjan pistepörssiä tehoin 19+34=53, McDavid seuraa kakkosena lukemin 19+33=52.

Jotain kaksikon vireestä kertoo se, että Colorado Avalanchen supertähti Nathan MacKinnon (18+26=44) on kanukkia perässä kahdeksan pinnaa ja Draisaitlia yhdeksän pistettä.

Oilers-duon vire on ollut jo pidemmän aikaa sanalla sanoen härski. Pelaajat olivat nimittäin latoneet ennen viime yötä kaudesta 2016-17 lähtien yhdessä yhteensä peräti 177 maalia, joka on enemmän kuin yhdelläkään muulla kaksikolla koko sarjassa.

Kakkospaikkaa tässä tilastossa pitävät Boston Bruinsin tehomiehet Brad Marchand ja David Pastrnak. He ovat iskeneet 147 osumaa.

Viime yönä Oilers-kaksikon tilastoihin kirjattiin yksi maali lisää. McDavid ja Draisaitl syöttivät Edmontonin 2-0-voittomaalin Los Angeles Kingsiä vastaan. Peli päättyi öljypaidoille siis 2-1.

Edmonton ei tehnyt viisikkoina yhtään pömpeliä, sillä kummatkin maalit syntyivät ylivoimalla. Oilersin tehomiehet ovat joukkueen ykkös- ja kakkossenttereitä siten, että kanadalainen johtaa ykkösketjua.

– Meidän tulee hioa joitakin yksityiskohtia ketjuissamme, päävalmentaja Dave Tippett kertoi joukkueen kotisivuilla.

– Ilta oli meiltä hyvä ylivoiman suhteen, Draisaitl jatkoi.

Vaikka tehokaksikko on pelannut Oilersissa yhdessä kaudesta 2015-16 lähtien, ei joukkue ole yltänyt mihinkään huimaan menestykseen. Kaudella 2016-17 Edmonton pääsi toiselle kierrokselle asti.

LUE MYÖS:
NHL:n suomalaisvaraus takoo pisteitä kovaan tahtiin – ennen tätä kautta oli syntynyt vain neljä maalia kahden talven aikana