2010-luvun NHL-dynastia Chicago Blackhawksin päätöstä palkata loistokauden pelannut ruotsalaismaalivahti Robin Lehner pitkäaikaisen luottomies Corey Crawfordin aisapariksi seuran maalinsuulle täksi kaudeksi pidettiin merkkinä siitä, että seuran kahteen Stanley Cupin voittoon johdattaneen kanadalaistorjujan ura ainakin Blackhawks-nutussa alkaa tulla tiensä päähän.

Blackhawksin GM Stan Bowmanin tuoreet kommentit enteilevätkin 34-vuotiaan Crawfordin päivien intiaanipaidassa olevan luetut tämän kauden jälkeen.

– Tiedätkö, se (Crawfordin jatko) on hyvä kysymys. Toki molemmat maalivahdeista voivat tulla takaisin (ensi kaudella). Jos he haluavat auttaa joukkuetta yhdessä, niin miksei. Tosin jos puhutaan palkoista, en tiedä onko se mahdollista. Asian suhteen on monia eri vaihtoehtoja. En sulje mitään vaihtoehtoa pois laskuista, mutta emme ole vielä valinneet tapaa, jolla edetä asian suhteen, Bowman kommentoi maalivahtitilannetta The Athleticille.

Crawfordin jatko riippuneekin pitkälti miehen tulevasta palkkapyynnöstä. Miehen nykyinen cap hit on hulppeat kuusi miljoonaa dollaria kaudessa, joten jatkossa konkarivahtia odottaa joka tapauksessa jättimäinen pudotus palkkatasossa. Myös Lehner pelaa joukkueessa vain vuoden sopimuksella, joten myöskään ruotsalaisen jatko seurassa ei ole kirkossa kuulutettu.

Crawfordin omista kommenteista voinee joka tapauksessa päätellä miehen halun jatkaa uransa loppuun Blackhawksin riveissä.

– Rakastaisin jäädä Chicagoon. Koko elämäni on täällä, minkä lisäksi minulla on paljon hyviä muistoja kaupungista. Haluan myös voittaa vielä mestaruuden joukkueen kanssa, joten se (jatko Chicagossa) on ykkösvaihtoehtoni, maalivahti tekee selväksi oman kantansa.

Crawford on torjunut alkukaudesta Blackhawksin maalilla 19 ottelussa. Huomattavasti vakuuttavampia otteita esittäneellä Lehnerillä on tilillään 20 ottelua.