Ruotsalainen ex-NHL-tähti muistelee vuosiaan Mike Babcockin alaisuudessa: ”Saan yhä kylmiä väreitä siitä”

© Kuva: Getty Images
Laittaako Vegas Chicagon siltaan? Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

NHL-valmentajat ovat olleet viime päivinä isosti tapetilla öykkärimäisen tai jopa rasistisen käyttäytymisensä vuoksi.

Toronto Maple Leafsin Mike Babcockille antamat potkut käynnistivät ketjureaktion, jossa entiset pelaajat ovat viime päivien lausunnoillaan saaneet aikaan mm. Calgary Flamesin Bill Petersin lähtöpassit seurastaan.

Myöskään Babcock ei ole potkujensa jälkeen totisesti säästynyt kritiikiltä. Viimeisimpänä nimekkään valmentajan metodeja kritisoi Expressenille antamassaan haastattelussa Detroit Red Wingsin pitkäaikainen voimahyökkääjä Johan Franzen. Yllätys yllätys, kehuja ei Babcockin suuntaan satele tältäkään suunnalta.

Franzen muistelee ex-luotsin käyttäytymistä mm. kevään 2002 pudotuspeleissä pelikaveri Chris Cheliosin saatua hermoromahduksen.

– Saan yhä kylmiä väreitä, kun mietin asiaa. Se tapahtui Nashvilleä vastaan pudotuspeleissä. Se oli törkeää, häijyä ja sokeeraavaa. Mutta se oli vain yksi sadoista hänen tekemistään tempuista. Jäävuoren huippu, Franzen muistelee podcastissa.

– Ihmisenä hän on kamala, pahin koskaan kohtaamani. Hän on öykkäri, joka hyökkäsi toisten kimppuun. Se saattoi olla Detroitin hallin siivooja tai kuka tahansa. Hän teki sitä ilman mitään syytä.

– Hän hyökkäsi myös muiden pelaajien kimppuun. Joukkueen kilteimpien, kavereiden jotka eivät puhuneet paljoa. Kun he lähtivät, hän kiinnitti huomionsa minuun. Verbaalisia hyökkäyksiä, hän sanoi kamalia asioita, kovaotteinen ruotsalainen muistelee.

Pitkäaikaiset traumat

Franzenin oma ura päättyi päävammoihin, mutta Babcockin tekemiset eivät suinkaan jättäneet ex-pelaajaa rauhaan myöskään uran jälkeen.

– Hänen hyökkäyksensä kummittelivat päässäni joka päivä, mutta sain niihin apua kolmena päivänä viikossa kuntoutuskeskuksessa Coloradossa viime vuonna. Olin siellä ryhmän kanssa, jossa myös muut kärsivät aivotärähdyksistä ja traumaperäisestä stressihäiriöstä.

Babcockin matopurkki aukesi todenteolla Toronton tähtipelaaja Mitch Marnerin tapauksen tultua julki heti valmentajan potkujen jälkeen. Babcock oli käskenyt tuolloista tulokasta tekemään listan joukkueen laiskimmista pelaajista. Listan, jonka tämä sitten esitteli myös muille joukkueen pelaajille.

Laittaako Vegas Chicagon siltaan? Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!