Nuorten Leijonien MM-avaus ei vakuuttanut – Raimo Helminen saa rapaa niskaansa: ”Katse kääntyy Jääkiekkoliiton suuntaan – toiminta on ylimielistä ja laiskaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Hallitseva maailmanmestari Nuoret Leijonat avasi MM-turnausurakkansa katkeralla 2-3-jatkoaikatappiolla Ruotsia vastaan. Länsinaapuri oli pelissä hallitsevampi osapuoli sen viedessä esimerkiksi laukaukset peräti luvuin 48-25.

Ilman sarvia ja hampaita, Suomi olisi ollut kaukalossa pulassa ilman maalivahti Justus Annusta. Ruotsi onnistui tasoittamaan koitoksen viitisen minuuttia ennen loppua, jatkoaikamaalin se rysäytti viisi sekuntia ennen sen loppua. Lisäksi jobinpostia suomalaisleiriin tuli tähtisentteri Rasmus Kuparin loukkaantumisen muodossa.

Päävalmentaja Raimo Helmisen tekeminen ei tyydyttänyt kansaa esimerkiksi Twitterissä.

– Voin kuvitella sen ns. ketutuksen nuorten osaavien koutsien sisällä, kun näitä väsyneitä Suomi-kiekon monumentteja ajaa pelkällä nimellä näihin pesteihin – ilman konkreettista pätevyyttä. Katse kääntyy Jääkiekkoliiton suuntaan. Toiminta on ylimielistä ja laiskaa, Jatkoaika.comin Juuso Kokkonen näkee.

– Jälkiviisaus paras viisaus: olisi Raipe voinut niellä ylpeytensä ja leimata (Otto) Kivenmäen kisapassin, niin ei olisi niin paha menetys jos Kupari loukkaantui, eräs kirjoittaa.

– Viimeinen 20 minuuttia aivan purjeessa, eikä reagointia mihinkään suuntaan. Valmennuksen osalta voidaan Turussa alkaa painaa mestaruuslippiksiä ensi kaudelle, eräs virnistelee viitaten Helmisen TPS-pestiin.

– Nää päävalmentaja Helmisen kommentit pelin jälkeen eivät ihan hirveän luottamusta herättäviä ole, Helsingin Karjala-turnauksen jumbotronilta tuttu Ossi Arvela arvioi.

– ”Mitä muuta hyvää löytyi pelistä, kuin maalivahtipeli”? ”No kyllä pelaajat yritti, että yrittämisestä se ei ainakaan jäänyt kiinni.” Camoon Helminen. Jos pelaajat eivät MM-kisoissa yrittäisi, niin jotain olisi pahasti pielessä. Aika tyhjentäviä vastauksia, yksi sättii.

Nuoret Leijonat jatkaa MM-urakkaansa lauantaina Slovakiaa vastaan.