NHL-toimittaja ennustaa nuorten MM-kisojen parhaan pelaajan – vertaa suomalaiseen NHL-tähteen

© Kuva: Getty Images

Pohjois-Amerikassa on jo aloitettu pöhinä vuodenvaihteen nuorten maailmanmestaruuskisoista. Turnauksessa maailman parhaat juniorilupaukset ja tulevat NHL-tähdet ottavat toisistaan mittaa, joten kiinnostus on ymmärrettävää.

Mediajätti TSN:n lähetyksessä NHL-toimittaja Craig Button esittelikin yhtä turnauksen mielenkiintoisinta nimeä, Alexis Lafreniereä. Hänestä odotetaan takuuvarmaa ensi kesän ykkösvarausta.

Button vertasi Lafrenieriä Mikko Rantaseen ja päätyi samalla antamaan suomalaistähdelle runsasta ylistystä.

– Mitä Alexis Lafrenieristä täytyy tietää? Käytän NHL-verrokkia: Mikko Rantanen! Samanlainen kyky luoda peliä. Hänellä on myös erinomainen laukaus, mutta hän on pelintekijä. Vastustajat eivät tiedä, mitä hän aikoo tehdä, Button kommentoi Lafrenieriä ja Rantasta.

– Hänellä on erinomaiset kädet viimeistelyyn. Hänellä on koko ja tahtoa ajaa maalille ja laitojen lähelle ja pitää vastustajat loitolle. Kun Alexis Lafreniere pelaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, hän saattaa hyvinkin olla koko turnauksen paras pelaaja.

Lafreniere on pelannut 29 ottelua juniorisarja QMJHL:ssä ja paukuttanut niissä tehot 18+42=60. Viime kaudella tehopisteitä syntyi 105 kappaletta.