Pittsburgh Penguins-keskushyökkääjä Jevgeni Malkinin paluu NHL-kaukaloihin pienen sairastelun jälkeen oli erittäin tehokas.

Venäläissentteri oli heti huippuiskussa kirjaten joukkueensa 4-1-voitto-ottelussa Calgary Flamesia vastaan tehot 1+1.

Koko kaudella Malkin on nyt iskenyt 21 ottelussa 29 (9+20) tehopistettä.

Malkinin tyhjään Flames-maaliin päätöserässä iskemä 3-1-osuma oli samalla juhlamaali, sillä häkki oli 33-vuotiaalle taiturille jo uran 400.maali Penguinsin väreissä ja samalla NHL:n runkosarjassa.

Malkinista tuli osumallaan vasta neljäs Penguins-paidassa kyseiseen tasalukuun yltänyt pelaaja.

Muut maalimäärään päässeet ovat todellisia NHL-legendoja. Ykkösenä listalla on Mario Lemieux (690 maalia), kakkospaikkaa pitää hallussaan tällä hetkellä loukkaantumisen vuoksi sivussa oleva Sidney Crosby (451) ja kolmosena majailee puolestaan ikinuori Jaromir Jagr (439).

Malkinin uran tehopinnat kirjataan nyt 400+631=1031. Saldollaan hän nousi myös NHL:n venäläispelaajien kaikkien aikojen listalla neljänneksi. Kolmospaikalla oleva Aleksandr Mogilny on vain pinnan päässä, joten listasijoitus kirkastunee jo lähiaikoina.

StatsCentre

@StatsCentre
As a result of the 1st of his 2 points for the @penguins vs the Flames Thursday night, newest NHL 400-goal scorer Evgeni Malkin also moved alone into 4th on this all-Russian career list & is only 2 away from taking sole possession of 3rd

StatsCentre

@StatsCentre
Getting to the 400 career goal mark with his empty net score in a 4-1 win at CGY on Thursday, Evgeni Malkin joined 3 others on this list that stands as a testament to the @penguins rich history of megastars