Vancouver Canucks otti viime kesänä tietoisen riskin valittuaan venäläishyökkääjä Vasili Podkolzinin varaustilaisuuden kymmenentenä pelaajana.

Canucksilla voi olla edessä pitkä odotus, sillä Pietarin SKA:ta edustavan Podkolzinin KHL-tulokassopimus päättyy vasta kauteen 2020-21.

The Athletic -lehden toimittajan Rick Dhaliwalin tietojen mukaan KHL:n tulokassopimus on äärimmäisen sitova.

– Podkolzinilla on isompi mahdollisuus päästä Kanadan pääministeriksi, kuin päästä eroon KHL-sopimuksesta, Dhaliwalille oli kerrottu.

KHL:n tulokassopimus ei muutenkaan ole Podkolzinille kovinkaan suotuisa, sillä se tuo hänelle vain 300 000 ruplan, eli 4900 Yhdysvaltojen dollarin vuositulot.

Kun venäläisnuorukaisen vaatimatonta tilipussia katsoo, niin ei ole mikään ihme, että Podkolzin raportoidaan haluavan jo ensi kaudeksi NHL:ään.

Sports-Expressin toimittajan Igor Eronkon mukaan Podkolzinille oli tarjottu vain 30 minuuttia ennen viime kesän NHL:n varaustilaisuutta ”erittäin rahakasta”, viiden vuoden mittaista KHL-sopimusta, mutta venäläishyökkääjä oli sanonut tälle tarjoukselle ”kiitos ei”, sillä hän haluaa pelata vain nykyisen sopimuksensa loppuun, ja sen jälkeen siirtyä NHL:ään.

– Hän ei halunnut allekirjoittaa jatkosopimusta SKA:n kanssa. Hän haluaa pelata Canucksissa. Podkolzin on jo innoissaan siitä, että hän pääsisi pelaamaan Elias Petterssonin kanssa. Hän kuitenkin tietää, että se rooli täytyy ansaita. Hän tietää jo paljon Canucksin joukkueesta, Podkolzinia jo pitkään seurannut Eronko kertoi The Athletic -lehdelle.