NHL-asiantuntija esitti hurjan arvion Kaapo Kakosta – kumittaa nyt puheensa: ”Odotin aivan liikoja”

© Kuva: Getty Images

Kaapo Kakon tulokaskausi NHL:ssä ei ole ollut aivan sitä, mitä moni odotti.

18-vuotias turkulainen on tehnyt 32 ottelussaan odotuksiinsa ja rooliinsa nähden hyvinkin vaisut tehopisteet 6+8=14.

The Athletic -lehden New York Rangersin asiantuntija Rick Carpiniellolla oli ainakin paljon suuremmat odotukset Kakkoa kohtaan.

– Pystyykö hän tekemään tulokaskaudellaan 30-35 maalia ja yli 60 tehopistettä? Ehkä. Mutta on tietysti olemassa mahdollisuus, että odotukset häntä kohtaan ovat liian korkealla, Carpiniello oli ennustanut juuri ennen kauden alkua.

Nyt Carpiniello kuitenkin myöntää olleensa osittain väärässä Kakon tulokaskauden suhteen.

– Samalla kun yritin lieventää hypeä Kakon ympärillä, niin ajauduin myös itsekin siihen samaan hypeen. Odotin aluksi, että 15 maalia ja 40-45 tehopistettä olisi kelvollinen saavutus Kakolle, mutta nyt jopa tuo näyttää kaukaiselta. Tästä pojasta selvästi näkee, että hänestä tulee vielä erityinen pelaaja. Tällä hetkellä hän on kuitenkin vielä poika, joka yrittää oppia uusia asioita. Odotin häneltä aivan liikoja, niin kuin lähes kaikki muutkin, toimittaja kertoo tuoreessa artikkelissaan.

Carpiniello uskoo, että Kakon suurimmat ongelmat NHL:ssä löytyvät pään sisältä.

– En odottanut, että itseluottamuksen puute olisi ollut ongelma Kakolle, joka ällistytti meidät muutamaan otteeseen ennen NHL:n varaustilaisuutta. Nyt hän kuitenkin kärsii itseluottamuksen puutteesta, ja se vaikuttaa olevan hänen isoin esteensä NHL:ssä. Me kaikki odotimme, että hän olisi valmis NHL:ään, mutta hän ei totisesti ollut, asiantuntija linjaa.