Kiekkoraamattuna tunnettu The Hockey News on listannut viisi puolustajaa, jotka ovat lähimpänä tulla kaupatuksi NHL:ssä. Listalle mahtui kaksi suomalaisnimeä, jotka ovat pyörineet siirtohuhuissa jo pidemmän aikaa: Rasmus Ristolainen ja Julius Honka.

Ristolaisen kauppaamista THN on rummuttanut jo pidemmän aikaa. Syksyllä kiekkojulkaisu piti varmana, että suomalaispuolustaja kaupataan Buffalo Sabresista jouluun mennessä.

– Ristolainen on saanut keskiarvolta 17 minuuttia jääaikaa viidellä viittä vastaan tällä kaudella. Hänen ollessaan jäällä kiekko päätyy 47,4 prosentin todennäköisyydellä vastustajan maaliin eikä omaan. Viimeisessä kahdessa ottelussa hänen jääaikansa on tippunut 15 minuuttiin ja hänen tilastonsa on parantunut 52,91 prosenttiin. Voit laskea itse. Hän on parempi, kun ei joudu kantamaan isoa taakkaa, artikkelissa kirjoitetaan.

Hongan kauppaaminen olisi itsestään selvää. Hän on jäänyt Dallasissa pieneen rooliin, eikä vastuuta ole tullut. Viimeisellä kaudella Honka jätettiin kokoonpanosta ulos 35 viimeisessä pelissä sekä pudotuspeleissä.

Muut artikkelissa mainitut puolustajat ovat Chicago Blackhawksin Erik Gustafsson, Philadelphia Flyersin Shayne Gostisbehere sekä Los Angeles Kingsin Alec Martinez. Gustafsson ja Gostisbehere ovat alisuorittaneet rankasti tällä kaudella, joten vaihtokauppa voisi olla uusi alku kummallekin.

Los Angeles Kings puolestaan kuuluu NHL:n pohjasakkaan. Seura yrittää kaupata kokeneita veteraaneitaan, jotta tulevaisuus näyttäisi kirkkaammalta. Martinez on yksi nimistä, joille voisi olla käyttöä menestystä tavoittelevissa seuroissa.